13/04/2021

Έλιοτ Έντζελ : Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειές στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Ο Eliot L. Engel, μέλος του Κογκρέσου & Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν ξανά και ξανά τον Πρόεδρο Ερντογάν, να σταματήσει τις μονομερείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προκλητική ρητορική και παράνομη συμπεριφορά που απειλεί να υποκινήσει περαιτέρω αστάθεια και αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή και να θέσει σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή του ΝΑΤΟ και των ενδιαφερόντων των ΗΠΑ. 

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, μια προσεκτική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζεται για να διασφαλίσει, ότι θα συνεχίσουν τα πρόσφατα θετικά σήματα αποκλιμάκωσης. 

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επακόλουθες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνουν πρότυπο.

Αντίθετα, η ειρηνική συνύπαρξη και η διπλωματία πρέπει να επικρατήσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες για διάλογο και συνεργασία.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να θέσει τα θεμέλια για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε μια ενδο-ΝΑΤΟϊκή σύγκρουση, που ωφελεί μόνο τους αντιπάλους της Αμερικής ».

exomatiakaivlepo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ