Αγώνας για Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποτε θα σπάσει η παράδοση να αγωνίζονται οι πολιτικοί μας για τους ξένους και θα ενδιαφερθούν λίγο για την Ελλάδα

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«δημοκρατία»

Είμαστε οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της τουρκικής υποψηφιότητας για εισδοχή στην Ε.Ε. […] Τα 35 κεφάλαια του κοινοτικού κεκτημένου τα οποία οφείλει η Τουρκία να ενσωματώσει στο δίκαιό της θα την υποχρεώσουν να γίνει μια δυτική χώρα. […] Η διαδικασία της προσαρμογής στα απαιτούμενα από τις προς ένταξη χώρες θα υποχρεώσουν την Τουρκία να σταματήσει τις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας».

Αυτά τα ακούγαμε επί σειρά ετών από άτομα που εξελέγοντο από την πλειοψηφία για να εκπροσωπούν τη χώρα στην Ευρώπη και κατέληξαν να γίνουν πλασιέ των τουρκικών συμφερόντων, μην τυχόν και γλιτώσουν τον πόλεμο, την ήττα, την έκτακτη δίκη και το κυπαρισσάκι πάνω από το κιβούρι τους.

Το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίστροφο από το επιδιωκόμενο: Αντί να εκδυτικιστεί η Τουρκία, ασιατο-αφρικανοποιήθηκε η Ελλάς. Τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που εξασφαλίσαμε και εμείς για να λάβει η Τουρκία για τον… εξευρωπαϊσμό της τα χρησιμοποίησε για να αναπτύξει πολεμική μηχανή, την οποία στρέφει ολόκληρη καταπάνω μας. Οι ελληνόφωνοι πολιτικοί, που λέγανε τις παραπάνω παπάτζες, τις κατάπιανε αμάσητες τους τελευταίους 18 μήνες, που η Τουρκία μαρσάρει τις πολεμικές μηχανές της και προσεύχονται στη σκοτεινή θεότητα της λήθης να μη θυμόμαστε λέξη απ’ όσα έλεγαν με στόμφο και αυτοπεποίθηση.

Και της Αλβανίας γίναμε ντελάληδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των Σκοπίων. Και ντράγκα ντρούγκα πέφτουν τα ευρώ και δώσ’ του δικαιώματα και προνόμια για τους γείτονες και βίρα μάινα να μας τρίβουν κατάμουτρα τις αξιώσεις τους. Και στο φινάλε, έτσι για το γούστο τους και την απαραίτητη αίσθηση της ειρωνείας που χαρακτηρίζει την Ιστορία, λένε κι ένα ευχαριστώ στον πρωθυπουργό για τις αβαρίες που κάνει η Ελλάδα για να τους εξυπηρετήσει. Και ο Ζάεφ των Σκοπίων ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για τις «μάχες» που έδωσε για εκείνους στην Ευρώπη.

Είμαστε, πάντως, παράδειγμα προς αποφυγήν. Με την άδειά μας, μας δουλεύουν τόσο λίγοι επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ