Τα νέα μέτρα έχουν ήδη προαποφασιστεί – Μόλις φύγουν ο Πομπεο που έρχεται 27 Σεπτέμβρη και οι τελευταίοι τουρίστες μπαίνουμε στη δύσκολη φάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι κάνουν λόγο για 15 δύσκολες μέρες όσο αφορά τον Κορωνοϊο και τα μέτρα. Πως το ξέρουν; Μα από διαρροές από το Μαξίμου ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη.

Τα νέα μέτρα θα επρεπε να εφαρμόζονται ήδη αλλά η οικονομία δεν αντέχει. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια δύσκολη εξίσωση όπου θα πρέπει να διαλέξει τι θα θυσιάσει, λεφτά ή την υγεία μας.

5000C05A 6BDB 416B A504 1C09AA0D7ED1

Όσο κυνικό και αν ακούγεται όλα είναι πλέον θέμα χρημάτων. Αν μπορούσε να αντέξει η οικονομία θα ήταν όλα ήδη κλειστά και θα στέλναμε sms για να πάμε τον σκύλο βόλτα ώστε να βγούμε λίγο εγώ να μας δει ο ήλιος.

Οι 15 μέρες που λένε λοιπόν (από την Τριτη που ανακοινώθηκαν τα πρώτα νέα μέτρα) εντελως τυχαία συμπίπτουν με την επίσκεψη Πομπεο στην χώρα μας. Έτσι στα τέλη Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν φυγουν ο Πομπεο και οι τελευταίοι ξένοι τουρίστες, όλοι οι δρομοι θα οδηγούν σε νέο lockdown με ιδιαιτερότητες.

Μέχρι τότε προσοχή και να φοράτε μάσκα μήπως και γλυτωσουμε τα sms.

Το μίνι lockdown που εξετάζεται.

Λόγω της οικονομίας και των μικρών αντοχών της εξετάζεται η εφαρμογή ενός μίνι lockdown σαν μέση λύση ώστε να μην καταρρεύσουν όλα.

Τι σημαίνει τωρα αυτό.

Εξετάζεται αρχικά να μην κλείσουν τα σχολεία αλλά να γίνονται τα μαθήματα εκ περιτροπής με τους μίσους μαθητές ανα εβδομάδα.

Όσο αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 65 για αυτούς εξετάζεται η παραδοσιακή έξοδος μέσω sms.

Το μεγάλο δίλημμα παραμένει στο τι θα γίνει με τους χώρους εστίασης αν θα κλείσουν ή θα μπορούν να λειτουργούν σαν deliveri μόνο χωρίς να μπορεί να κάθεται κάποιος όπως συμβαινει τωρα.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο σχεδιασμός είναι να κλείσουν όσο γίνεται μικρότερος αριθμός επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Παράλληλα αυτό που εξετάζεται είναι να δοθούν  νέα ΕΣΠΑ που να αφορούν την δημιουργία eshops από υπάρχουσες επιχειρήσεις κάτι που όπως όλα δείχνουν θα γίνει όταν φτάσουν τα πρώτα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προς το παρόν όταν ανακοινωθούν τα μέτρα θα δοθεί μόνο η υπόσχεση ότι θα αρχίσουν κάποια στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ