Ο Τασούλας μιλούσε για γερμανικές επανορθώσεις και… έτρεμε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας – Ελλάδας της Bundestag συναντήθηκε ο Κώστας Τασούλας, με το… μενού της συνάντησης να περιλαμβάνει όχι μόνο τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και τις γερμανικές επανορθώσεις, αν και η σχετική αναφορά του προέδρου της Βουλής ήταν ομολογουμένως «χλιαρή».

Ο Κώστας Τασούλας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Γκρέγκορ Γκίζι, επισήμανε με νόημα πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ξεπεράσει πολλές δοκιμασίες. «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο να μπορούμε να συζητάμε ανοιχτά, ως εταίροι και σύμμαχοι, για όλα τα ζητήματα, ακόμα και γι’ αυτά στα οποία διαφωνούμε» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει και εκτιμά «τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφορικά δε με το «καυτό» θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο εκκρεμεί εδώ και μισό αιώνα με ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, ο Κώστας Τασούλας περιορίστηκε στο να ευχαριστήσει τον Γερμανό πολιτικό για τις προσπάθειες του κόμματός του «να συνεισφέρει στην έναρξη διαλόγου για το θέμα αυτό», το οποίο αποκάλεσε «ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Ελλάδα και τη Γερμανία».

Ο δε Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Έλληνα ομόλογό του Θεόδωρο Ρουσόπουλο, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο, το οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα, τόνισε ότι το νησί αυτό βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία οφείλει να το υπερασπιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ