Το μεγαλείο του έλληνα σε μία συνέντευξη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν κάναμε τίποτε σπουδαίο».

Αυτή η φράση βγήκε από τα χείλη του κου Αλέξανδρου Παντελάκη, κοινοτάρχη Μύρτου στην Ιεράπετρα Κρήτης και κρύβει μέσα της όλη την λεβεντιά των Ελλήνων και της κρητικής φιλοξενίας. Πράγματι δεν έκαναν τίποτε σπουδαίο, μιας και δεν πρόσφεραν απλώς τρόφιμα στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αντίθετα προσέφεραν μεγαλείο.

Πάνω στην κουβέντα τον ρωτήσαμε πως τους ήρθε αυτή η ιδέα;

Ξαφνικά! Βλέπαμε τα πολεμικά μας αραγμένα στα ανοικτά, εγώ είχα κατεβεί στο μόλο, γιατί είχε έρθει η βάρκα που μαζεύει τα απορρίμματα για την διαδικασία αποκομιδής τους, δίπλα μου ήταν ένας λιμενικός και πιο κει ένας αξιωματικός (μάλλον του ΠΝ). Πως μου ήρθε η ιδέα να πιάσω τον αξιωματικό και να του ζητήσω το τηλέφωνο του Υπάρχου από το καράβι, πράγματι μου το έδωσε και εγώ αμέσως τηλεφώνησα και τον ερώτησα, αν θα φύγουν τα καράβια το βράδυ. Η απάντηση ήταν το απόγευμα. Είχαμε μπροστά μας λίγη ώρα, παίρνω την γυναίκα μου να την ερωτήσω, αν μπορεί να φτιάξει τέσσερα διαφορετικά φαγητά εξηγώντας το λόγο. Το «ναι» ήρθε αμέσως, όπως και των υπολοίπων συμπολιτών μου που είχαν άμεση ανταπόκριση. Στην αρχή είχα ζητήσει από τον Ύπαρχο να έρθουν να τα πάρουν με βάρκα δική τους, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, άρπαξα λοιπόν όποιον βρήκα πρόχειρο μπροστά μου για να τα μεταφέρουμε στους ναύτες του πολεμικού μας ναυτικού. Μάλιστα πάνω στην βιασύνη μας η προσφορά ενός συχωριανού μας έμεινε πίσω προς μεγάλη του απογοήτευση που δεν πρόλαβε.

Κύριε κοινοτάρχη θα είστε ενθουσιασμένος τώρα που έχετε αυτή την μεγάλη προβολή:

Όχι κάνετε λάθος, εμείς ότι κάναμε έγινε μέσα από την καρδιά μας, έγινε γιατί το θέλαμε, γιατί αισθανόμαστε ότι στα καράβια επάνω είναι τα παιδιά μας και τα αδέλφια μας. Άρα ότι θα κάναμε στη ξηρά, αν μας επισκεπτόντουσαν, το κάναμε και στην θάλασσα, και όχι για να προβληθούμε ή να μας παίζουν τα κανάλια. Ήταν μεγάλη και δυσάρεστη η έκπληξη μου όταν με ειδοποίησαν ότι υπάρχει βίντεο στο OPEN TV που με δείχνει την ώρα που δίνουμε τα τρόφιμα, το θεωρώ λάθος.

Αν μου επιτρέπεται για πιο λόγο:

Για ένα και μόνο, το σημαντικό δεν το κάναμε εμείς, αλλά οι αξιωματικοί και ναύτες του πολεμικού μας ναυτικού, που τόσους μήνες βολοδέρνονται με τα μποφόρ, προστατεύοντας τις θάλασσες μας από οποιονδήποτε κίνδυνο.

Δεχτήκατε κάποια θετικά μηνύματα για την κίνηση σας;

Δεν σας κρύβω ότι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι πολίτες της κοινότητάς μας είναι συγκινημένοι. Η γυναίκα ενός κελευστή έστειλε δώρα για το δημοτικό μας, ενώ από την άλλη δεχόμαστε τηλεφωνήματα ευχαριστίας από όλον τον κόσμο, όπου υπάρχει ελληνισμός και δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι μας τηλεφωνούν ή μας επισκέπτονται και κλαίνε συγκινημένοι.

Περιμένατε τέτοιον αντίκτυπο;

Σας απαντώ με κάθε ειλικρίνεια όχι. Δεν περιμέναμε ότι μια τέτοια απλή κίνηση φιλοξενίας, θα είχε τέτοιο τεράστιο αντίκτυπο. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες που καταβάλει στην προστασία των Ελληνικών θαλασσών το ανθρώπινο δυναμικό του Πολεμικού μας Ναυτικού να είναι τέτοιες που να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το ηθικό όλων μας.

Πηγή: pyxis.institute

ΔΗΜΟΦΙΛΗ