Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου για τον Κώστα Τσιάρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Βατερλώ στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνδυασμό με τις αμερικανικές αποκαλύψεις για το Noor1, επιβαρύνουν την θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Η βαριά ήττα – μιλάμε για καταβύθιση – της φιλοκυβερνητικής «συμμαχίας» στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και στο πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό ότι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα αγκάλιαζαν τις επιλογές της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στην Ένωση, θα ήταν τα επιθυμητά.

Οι απανωτές συναντήσεις που είχε με την προηγούμενη διοίκηση της ένωσης, με τις ευλογίες πάντα του Μαξίμου, όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά όπως φαίνεται προκάλεσαν την οργή, την αγανάκτηση και τελικά την αντίδραση των ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων, που εκφράστηκε περίτρανα με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η ιστορία της προσπάθειας άλωσης του χώρου της Δικαιοσύνης άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο όταν η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση, με την οποία αύξησε τις οργανικές θέσεις των προέδρων εφετών κατά 86, μειώνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των οργανικών θέσεων των εφετών.

Μέλη του τότε προεδρείου της ΕνΔΕ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο ταμίας Παντελής Μποροδήμος και ο εκπρόσωπος Τύπου Χαράλαμπος Σεβαστίδης, σπεύδουν να εκδώσουν ανακοίνωση, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζουν πως η συγκεκριμένη τροπολογία είναι αποκομμένη «από το πραγματικό αίτημα της αύξησης οργανικών θέσεων» ενώ χαρακτηρίζουν εξαιρετικά περίεργο το γεγονός πως το υπουργείο κινήθηκε «χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Ενωσης».

Παρά τα ξεκάθαρα δείγματα όμως, ο υπουργός επέμενε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Με αποτέλεσμα σήμερα να έχει επισύρει την οργή του Μαξίμου. Οργή που πλέον ο κύριος Τσιάρας δεν μπορεί να μετακυλήσει στο πρόσωπο του προέδρου Εφετών Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος μετά από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στην Ένωση, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

Και αποχωρεί, γιατί, όπως αναφέρει, δεν μπόρεσε να πείσει ότι «αποστολή της ΕνΔΕ στα καθ΄αυτήν και στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι η θεσμική λειτουργία και όχι ο λαϊκισμός της διεκδίκησης της ‘συνδικαλιστικής’ ή συνδικαλιστικής δικαστικής ψήφου με όρους πολιτικής αρένας και σκοπιμοτήτων». Απλά πράγματα. Όταν οι πολιτικές σκοπιμότητες απτυγχάνουν, τότε τις καταδικάζουμε!

Σε αυτό το κλίμα δεν πρέπει να υποτιμούμε και τις εξελίξεις στην σκοτεινή υπόθεση του πλοίου με την τουρκική ηρωίνη, του Noor1, Μετά και την ηχηρή παρέμβαση ιστορικού αμερικανικού περιοδικού, που φέρνει τον κύριο Τσιάρα προ των ευθυνών του. Διότι καθυστερήσεις σε μία τέτοια υπόθεση εξαιρετικής κοινωνικής αλλά και εθνικής – όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του περιοδικού – σημασίας, βαρύνουν πλέον αποκλειστικά τον ίδιο.

Την ίδια άποψη για τον Κώστα Τσιάρα όμως φαίνεται να έχει και ο ελληνικός λαός, καθώς σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Star, η δημοφιλία του είναι στο ναδίρ.

Πηγή: newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ