13/06/2021

Οργή των περιπτερούχων κατά της κυβέρνησης – Αν δεν τα χρειαζόντουσαν ακόμη για να πουλάνε τις Κυριακάτικες εφημερίδες θα τα είχαν κλείσει οριστικά

Εξοργισμένοι και με το δίκιο τους είναι οι περιπτερούχοι που τα τελευταία χρόνια βλέπουν μια οργανωμένη επιχείρηση οικονομικού στραγγαλισμού του κλάδου τους.

Τα περίπτερα που κάποτε έκαναν τζίρους που θα ζήλευαν και μεγάλες επιχιερησεις πλέον έχουν λυγίσει.

D8485966 9685 4B9F 9630 EFA74B7B7144

«Έκοψαν» τον πρόεδρο των περιπτερούχων επειδή κατέκρινε τα μέτρα της Κυβέρνησης!

Οι πωλήσεις των εφημερίδων και των περιοδικών έχουν πλέον εκμηδενιστεί μαζί με το ποσοστά κέρδους τους ενώ πλέον τα περιοδικά και οι εφημερίδες πωλουνται και από τα σουπερ μάρκετ.

Τους έχει μείνει μόνο το χαμαλίκι με τις Κυριακάτικες εφημερίδες καθώς τα σουπερ μάρκετ την Κυριακή είναι προς το παρόν κλειστά.

Ένα άλλο χαστούκι ήταν τα ποσοστά από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που πλέον είναι μηδενικά με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο καταναλωτής με το κέρδος του περίπτερα. Τι σημαίνει αυτό; Οι κάρτες με τον χρονο ομιλίας των κινητών πωλούνται στα περίπτερα με επιπλέον χρεωση 0,50 ευρώ που πάει στο περίπτερο. Δηλαδή μια κάρτα κινητού των 12 ευρώ την πληρώνει ο καταναλωτής 12,50 ευρώ γιατί οι εταιρείες αποφάσισαν να μην αφήνουν περιθώριο κέρδους στα περίπτερα.

Και ερχόμαστε στα τσιγάρα. Εδώ και αν γίνεται σφαγή στα ποσοστά κέρδους πλέον.

Και τωρα έρχεται η απόφαση να κλείνουν τη νύχτα, έστω και αυτα τα ελάχιστα που λειτουργούσαν και εξυπηρετούσαν τον κόσμο που γύρναγε στο σπίτι του μετά από μια δύσκολη βάρδια στη δουλειά του αλλά και τους ξενύχτηδες που είτε ξενυχτούν για διασκέδαση, είτε λόγω δουλειάς είτε ακόμη και λόγω μοναξιάς.

Όπως και να έχει οι περιπτερούχοι τρώνε την τελευταία δεκαετία τα χτυπήματα το ένα μετά το άλλο και είναι λογικο πολλοί να βλέπουν άλλα κίνητρα πίσω από το υποχρεωτικό κλείσιμο τους την νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ