Όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες, σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες, λέει ο πολιτικός/συγγραφέας Βενιαμίν Φραγκλίνος, σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο”

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Δικαίωμα της υπουργού και των λοιπών παραγόντων του υπουργείου πολιτισμού να πετάνε χαρταετό και να ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά ένα ερώτημα φρονώ ότι χρήζει άμεσης, ρητής και ευθείας απάντησης: το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο έμαθε για την ύπαρξη του διαφημιστικού για την Mercedes, με πρωταγωνιστή τον “γίγαντα της τέχνης”, αφότου αναρτήθηκε στα social media κι όχι άμα τη εμφανίσει των θρασύτατων “εισβολέων” στον εξωτερικό χώρο του ιστορικού Ηρωδείου? Στην τελική, “τι στο διάολο” κάνουν οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι με τη φροντίδα φύλαξης του χώρου, παρακολουθούν μήπως ποια «πρωινάδικα» κάνουν πρεμιέρα στη νέα τηλεοπτική σεζόν, ή στη θέα του εν λόγω πρωταγωνιστή παρέλυσαν οι αισθήσεις τους? Σε κάθε περίπτωση, η ομολογία του υπουργείου, περί μη αδειοδότησης υπό της αρμόδιας υπηρεσίας ήτοι της εφορείας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, εγείρει πολλαπλά ερωτήματα. Δεν τιμά την πολιτεία ούτε τα αρμόδια εντεταλμένα όργανά της, δεδομένου ότι ο χώρος του Ηρωδείου παραβιάστηκε, άλλως το γεγονός συντελέστηκε! Τέλος, για τους πρωταγωνιστές της ως άνω ασχήμιας, ήτοι όσους έχασαν το μέτρο ή απώλεσαν τα όρια της συνείδησής τους, υπηρετώντας αλλότριους σκοπούς κι όχι την αισθητική της τέχνης που επιτάσσει ο χώρος αυτός, με το βαρύ ιστορικό πολιτιστικό φορτίο, αρκούν τα λόγια του Αμερικανού ηθοποιού & σκηνοθέτη Orson Welles: “Ο εχθρός της Τέχνης είναι η απουσία ορίων”!!!

*Ας μου επιτραπεί να πω ότι, για το γεγονός αυτό νιώθω θλίψη, θυμό και ανείπωτη ντροπή. Έτσι αισθάνονται φρονώ όλοι οι θνητοί Έλληνες, που έχουν συνείδηση της ιερότητας του ως άνω χώρου!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ