18/06/2021

Ο Μηταράκης διέσυρε τον Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας για τη δομή στις Θερμοπύλες

«Έκπληκτος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επέκταση της Δομής Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αναφορικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, χωρητικότητας περίπου 1500 ατόμων στην περιοχή των Θερμοπυλών, παρακειμένως και επιπλέον της υφιστάμενης δομής.

Ωστόσο, τις δηλώσεις του αυτές δεν τις υποδέχθηκαν τόσο θετικά στο Υπουργείο, μιας και όπως έγινε γνωστό, αλλά ελέχθησαν και αποφασίστηκαν με τον κ.Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο σχετικά με τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες.

Σε συνάντηση που είχε ο Νότης Μηταράκης, μετά από πρόταση μάλιστα του κ.Καραΐσκου στις 10 Φεβρουαρίου 2020, δέχθηκε την επέκταση της υπάρχουσας δομής στις Θερμοπύλες αντί για τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με τον οποίο υπήρξαν τότε επίσης πολλές συναντήσεις.

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ για τις Θερμοπύλες.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο κ.Μηταράκης επικοινώνησε  πολλές φορές τόσο με τον Περιφερειάρχη κ.Σπανό όσο και με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ.Καραΐσκο, χωρίς αυτοί να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν σήμερα δημοσίως.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας του πρότεινε άμεση συνάντηση, όμως αντί να καθοριστεί ημερομηνία της συνάντησης, ο κ.Σπανός προχώρησε στις δηλώσεις περί «έκπληξης» και προβληματικού σχεδιασμού.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ