17/06/2021

Κυβέρνηση κουκολοφόρων; Η αστυνομία ζήτησε από γονείς να καταδώσουν “υποκινητές”

Καταλήψεις σχολείων Πετρούπολη: Το παράλογο αίτημα της αστυνομίας στους γονείς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ (1)
Καταλήψεις σχολείων Πετρούπολη: Το παράλογο αίτημα της αστυνομίας στους γονείς

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Πετρούπολης. Πρόκειται για μια υπόθεση που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας, αφού όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους ζητήθηκε να καταθέσουν κατά «υποκινητών» των καταλήψεων σε σχολεία της περιοχής.

Οι ίδιοι σημειώνουν πως η ενημέρωση έγινε από τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, ο οποίος τους δήλωσε πως το αίτημα έγινε στο πλαίσιο εισαγγελικής εντολής.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ποιος φταίει ;

  • Αυτοί που δεν προσλαμβάνουν καθαρίστριες αφήνοντας τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς χωρίς καθαριότητα στα σχολεία.
  • Που δεν έχουν ακόμα προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τα σχολεία.
  • Που δεν έχουν επισκευάσει το 2ο Λύκειο, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λυόμενες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Για να υπάρχουν οι αποστάσεις που είναι αναγκαίες.
  • Που δεν έφτιαξαν τόσα χρόνια τα σχολικά κτίρια που χρειαζόμαστε και ούτε τώρα με την πανδημία έκαναν κάτι θετικό. Αύξησαν όμως με νόμο τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 25!
  • Που δεν ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Υγεία (όπως το πρώην ΙΚΑ στην Πετρούπολη) με προσωπικό και εξοπλισμό για να γίνονται τα test και η ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. »

ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ (1)

Αναλυτικά η απάντηση των προέδρων των συλλόγων της Πετρούπολης

«Μετά την επικοινωνία μας με τον κ. Διοικητή του αστυνομικού τμήματος όπου μας ενημέρωσε για την προφορική εισαγγελική εντολή για καταθέσεις των προέδρων των Συλλόγων Γονέων γυμνασίων και λυκείων και του προέδρου της Ένωσης Γονέων για τις καταλήψεις στα σχολεία δηλώνουμε τα παρακάτω:

1) Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων -και ιδιαίτερα στην σημερινή κατάσταση της πανδημίας-είναι και πρέπει να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας . Εντός των σχολείων η εκπαιδευτική κοινότητα έχει το ρόλο να συζητάει για τη λύση των όποιων ζητημάτων δημιουργούνται. Δεν μπορεί να είναι ζήτημα της αστυνομικής ή της δικαστικής αρχής.

2) Τέτοιες ενέργειες σε τοπικό ή και Πανελλαδικό επίπεδο “ρίχνουν λάδι στη φωτιά” και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων με θετικό τρόπο.

3) Η έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία, η έλλειψη εκπαιδευτικών, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα ,που στην πόλη μας είναι πάνω από 25 μαθητές είναι πολύ σημαντικά προβλήματα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας. Όταν σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπεται η συγκέντρωση ως 9 ατόμων και στα σχολεία ο αριθμός μαθητών είναι πάνω από 25 -χωρίς να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις –είμαστε δικαιολογημένοι , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί να αγανακτούμε και να κινητοποιούμαστε. Οι σχολικές τάξεις και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιρούνται από τα μέτρα για τις αποστάσεις, αυτό είναι επικίνδυνο και υποκριτικό που φυσικά και οι μαθητές το αντιλαμβάνονται.

Η χρήση μάσκας σωστά είναι ένα από τα μέτρα που επιβάλλονται, μαζί με την υγιεινή και τις αποστάσεις. Οι ηθικοί αυτουργοί λοιπόν είναι γνωστοί και βρίσκονται στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αποφάσεις ,παραλείψεις και επιλογές της κυβέρνησης τροφοδοτούν την αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

4) Οι γονείς είμαστε από αυτούς που έχουμε συμφέρον και επιδιώκουμε να λειτουργούν τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και με την εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων. Για να έχουν υγεία και να μορφώνονται τα παιδιά μας. Είναι χρέος μας όμως να συμβάλλουμε ώστε τα παιδιά μας εκτός από την ασφάλεια, τη μόρφωση και την υγεία τους να διαμορφωθούν σε υπεύθυνους πολίτες που θα υπερασπίζονται με συλλογικό τρόπο τη ζωή τους.

Πετρούπολη 25-9-2020»

ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ (1)

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Πετρούπολης

«Μας κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα. Έπρεπε και το κάναμε, να πούμε ποιοι είναι οι υποκινητές των καταλήψεων. Το κάναμε με κείμενο που δώσαμε, ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης.

Ποιος φταίει ;

Αυτοί που δεν προσλαμβάνουν καθαρίστριες αφήνοντας τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς χωρίς καθαριότητα στα σχολεία.

  • Που δεν έχουν ακόμα προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τα σχολεία.
  • Που δεν έχουν επισκευάσει το 2ο Λύκειο, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λυόμενες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Για να υπάρχουν οι αποστάσεις που είναι αναγκαίες.
  • Που δεν έφτιαξαν τόσα χρόνια τα σχολικά κτίρια που χρειαζόμαστε και ούτε τώρα με την πανδημία έκαναν κάτι θετικό. Αύξησαν όμως με νόμο τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 25!
  • Που δεν ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Υγεία (όπως το πρώην ΙΚΑ στην Πετρούπολη) με προσωπικό και εξοπλισμό για να γίνονται τα test και η ιατρική βοήθεια που χρειάζεται.
  • Είναι η κυβέρνηση και οι αποφάσεις της!

Υπάρχουν διάφοροι «καλοθελητές» που διαδίδουν ψευδώς και αναζητούν τους υποκινητές των καταλήψεων στην πόλη μας -και Πανελλαδικά- στους γονείς. Στην Πετρούπολη διαδίδουν και συγκεκριμένα ονόματα ( όπως των γονιών στην Ένωση Γονέων). Τη δουλειά τους κάνουν , ρίχνοντας «λάσπη».

Αν είσαι γονιός ή εκπαιδευτικός ξέρεις την κατάσταση και τις τραγικές ελλείψεις, δεν μπορούν να σε κοροϊδέψουν. Αν δεν έχεις παιδιά στο σχολείο και δεν γνωρίζεις ,μπορείς εύκολα να τα μάθεις.

Συνεχίζουν τα ψέματα διαδίδοντας πως υπάρχει «κομματική καθοδήγηση». Μα «την πατήσανε», ενώ οι γονείς ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και όμως έχουν ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις.

Παραπληροφορούν για τα αιτήματα, μιλώντας για «αρνητές της μάσκας». Και αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό. Οι μάσκες είναι αναγκαίες αλλά δεν φτάνουν για να προστατευτούμε.

Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν λύση.

Χτες κάλεσαν τους προέδρους συλλόγων, αύριο …μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς !

Σαν γονείς θέλουμε ανοιχτά σχολεία για τη μόρφωση των παιδιών μας. Και απαιτούμε –σαν φορολογούμενοι- την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού. Έχουμε υποχρέωση –όσοι δεν υποκρινόμαστε ή δεν υπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες-να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ : καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς, υγειονομική κάλυψη…

Ας έχουμε τα μάτια, τα μυαλά μας και τα αυτιά μας ανοιχτά !

Μας στερούν το αέρα με τη δυσοσμία από τη χωματερή, υποβαθμίζουν την ανάγκη μας για υγεία και μόρφωση των παιδιών μας.

Ας μην υποτιμούμε τις δυνάμεις μας, ας μην υποκύπτουμε σε όσους θέλουν να μας διαιρέσουν.

Με τη δική μας απαίτηση κερδίσαμε πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών , που όμως δεν επαρκούν. Μπορούμε να πετύχουμε την κάλυψη των αναγκών μόνο αν είμαστε όλοι ενεργοί.

Για αυτούς λοιπόν που παίζουν με τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας έχουμε την απάντηση.

«…Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ