Οργή για τη μη χορήγηση παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατηγορηματική άρνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγήσει παράταση στις προθεσμίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που εκπνέουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει την οργή, τόσο των ιδιοκτητών, όσο και των επαγγελματιών (μηχανικοί, φοροτεχνικοί, νομικοί) που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας τις υποθέσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, υπάρχει εμπλοκή στην ένταξη των αυθαίρετων τρεις  μέρες τώρα και την Παρασκευή λήγει η προθεσμία. Και αυτό γιατί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ που οι μηχανικοί εντάσσουν τα αυθαίρετα, δεν δέχεται, όπως λένε, τις δηλώσεις τους τρεις μέρες τώρα και βρίσκεται εκτός λειτουργίας σε ώρες εργασίας. «Error» είναι η απόκριση στις προσπάθειες καταχώρησης.

Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις επίσης, που έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα στις δηλώσεις και η πλατφόρμα πέφτει και διακόπτεται η λειτουργία της. Και διερωτώνται: «Που θα απευθυνθούν λοιπόν οι αγωγές; Στον Χατζηδάκη (Υπουργός), στον Οικονόμου (υφυπουργός) ή στο ΤΕΕ;»

Το θέμα τόνισε και η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της:

«Η πρωτοφανής κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα μας και οι πολίτες της κατά την τρέχουσα χρονιά, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την πραγματική αδυναμία των επαγγελματιών (μηχανικών, φοροτεχνικών, νομικών) που χειρίζονται τα θέματα της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας -λόγω και της υπερφόρτωσης ή και διακοπής λειτουργίας των αντίστοιχων ηλεκτρονικών πλατφορμών- να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, επιβάλλει την άμεση παράταση των νομοθετημένων προθεσμιών για διάφορα ζωτικά θέματα της αρμοδιότητάς σας που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας μας, όπως και την παράταση λειτουργίας των αντίστοιχων ηλεκτρονικών πλατφορμών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ