Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε την Ελλάδα στην «αλήστου μνήμης» εποχή Πιουριφόυ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «δουλικότητα» απέναντι στις ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο.

Το ταξίδι του Μάικ Πομπέο, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα μείνει στην ιστορία, με ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σαν μια από τις πιο μελανές στιγμές για το κύρος του τόπου μας και για τη διεθνή του θέση.

Τα όσα συνέβησαν κατά το ταξίδι αυτό του Μάικ Πομπέο δεν έχουν προηγούμενο, εκτός από την εποχή του Τζον Πιουριφόυ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα μεταξύ 1950-1953, όταν «ανέβαζε και κατέβαζε» κυβερνήσεις.  Και να θυμόμαστε ότι αφού επιτέλεσε την «αποστολή» του στην Ελλάδα, ο Αϊζενχάουερ τον έστειλε πρέσβη των ΗΠΑ στην Γουατεμάλα!!

Στην ίδια εποχή μας γύρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε έναν απλό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ όχι μόνο σαν να ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά σαν «μεσσία».  Αυτό που συνέβη σήμερα στα Χανιά είναι ύβρις και εναντίον του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Τουλάχιστον αυτός και η σύζυγός του Μαρίκα είχαν δεχθεί, με τον ίδιο τρόπο, τον τότε παντοδύναμο «πλανητάρχη» και πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπούς τον πρεσβύτερο και την σύζυγό του.

Τι κατάντημα! Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη έτρεχαν πίσω από τον Πομπέο και «εκστασιάζονταν» γιατί τους καταδέχτηκε! Γέλια που θα έκανε ο Πομπέο, βλέποντας «τιμές» που πουθενά αλλού δεν είχε δει!! Όπου και αν έχει γυρίσει σε σοβαρή χώρα -και όχι μόνο ευρωπαϊκή- δεν είχε δει τέτοια υποτέλεια…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη γι’ αυτόν τον ευτελισμό του κύρους της Ελλάδας.  Ευτελισμό που βλέπουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και γελούν και έχουν κάθε λόγο να μην τον παίρνουν στα σοβαρά.  Δυστυχώς, αυτά προέβλεπε ότι θα γίνουν ο Εμανουέλ Μακρόν και γι’ αυτό φέρθηκε αναλόγως στον πρωθυπουργό μας στην Κορσική.

Τον έχουν πάρει χαμπάρι…

Τι φταίει όμως ο έρημος ο τόπος μας να βλέπει έναν πρωθυπουργό που τον γυρίζει πίσω στην εποχή Πιουριφόυ; Τι φταίει ο λαός μας να ζει τέτοιο κατάντημα;

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται έναν απλό υπουργό -έστω και των ΗΠΑ- και τον δέχεται με τη νοοτροπία: «Περάστε από το φτωχικό μας».  Και φυσικά δεν είναι «φτωχιά» η Ελλάδα.  Πάμφτωχη πολιτικά είναι η νοοτροπία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι αν μη τι άλλο να χαίρεται και την «αριστεία» του. Τέτοιοι «άριστοι» είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι της μετριότητας και του ευτελισμού του κύρους της Ελλάδας, σε διεθνή και ευρωπαϊκή κλίμακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ