Θλιβερή εικόνα της χώρας μας στη σπατάλη φαγητού – Πετάμε έκαστος 196 κιλά τρόφιμα το χρόνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυο όψεις μιας κοινωνίας που πεινάει και ταυτόχρονα σπαταλά την τροφή της.

Συμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, στην Ελλάδα κατά κεφαλήν πετάμε περί τα 196 κιλά τρόφιμα το χρόνο, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και χρειάζονται τρόφιμα.

Βεβαια οπως καταλαβαίνουμε μέσα σε αυτά τα τρόφιμα είναι κυρίως αυτά που μένουν απούλητα και τα πετάνε οι επιχειρήσεις και για αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και θεσπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση να καταγράφουν τα απόβλητα τροφίμων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων οι επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να διαχωρίζονται  ποια τρόφιμα μπορούν να δωρίζονται, διότι είναι λυπηρό να πετιούνται βρώσιμα αγαθά την ώρα που κοινωφελή ιδρύματα και άνθρωποι τα χρειάζονται.

Με μια παράλογη λογική λοιπόν διαβάζουμε ότι ο καθένας μας πετάει 196 κιλά τρόφιμα τον χρόνο όταν τα στοιχεία αφορούν τρόφιμα που δεν μπορούν να πουληθούν. Για λόγους εντυπωσιασμού λοιπόν βγαίνει ένας ανεύθυνος μέσος όρος που βαραίνει και αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα με αποτέλεσμα αυτά να λήγουν και να πετιούνται.

Με τη λογική αυτή φταίει ο πείνασμενος για την σπατάλη των τροφίμων το ίδιο με τον χορτάτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ