Οι Αρμένιοι δημοσιοποίησαν εικόνες από συντρίμμια του Su-25 που καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EjJoy3 XgAAtpGY

Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή αναφέρουν ότι, «Ένα αεροσκάφος Su-25 της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό μαχητικό F-16 στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας» στις 29 Σεπτεμβρίου, 2020. 

EjJoy4DWoAIQ9Vm

Αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το F-16 βρισκόταν «60 χιλιόμετρα μέσα στον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν» όταν πραγματοποιήθηκε η κατάρριψη. 

EjJoy4DXYAAhonW


Το Δημόσιο Ραδιόφωνο της Αρμενίας ανέφερε ότι ο Γραμματέας Τύπου του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, Σούσαν Στεφανιάν, επιβεβαίωσε ότι το Su-25 καταρρίφθηκε. Ο πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε στο περιστατικό. 

Ο Στεφανιάν ανέφερε επίσης ότι, «Σήμερα, περίπου στις 10:30 π.μ., μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο« Ganja »από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς εναντίον οικισμών και εγκαταστάσεων μονάδων των Αρμενικών Ένοπλων Δυνάμεων ». 

Μέχρι αργά τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου στην περιοχή, τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι 49 τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (RPV), 4 ελικόπτερα, 80 θωρακισμένα οχήματα, 1 αεροσκάφος και 82 μη θωρακισμένα μηχανοκίνητα οχήματα που ανήκουν στο Αζερμπαϊτζάν έχουν καταστραφεί από τον Αρμενικό Στρατό. 

Η συμμετοχή της Τουρκίας στη στήριξη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία, θα σήμαινε επιπλέον κλιμάκωση της σύγκρουσης και εάν οι αναφορές για τουρκική εμπλοκή στην κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι ακριβείς, θα μπορούσε να υπάρξει εμπλοκή από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσία.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ