Τιμητική καταδίκη του απτόητου διευθυντή της Ζαγαλισα – Μήνυση από τον πρώην βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ

Τον Ιανουάριο του 2017 ο διευθυντής της Ζαγάλισα, κ. Ιμάμ Αχμέτ παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο δημοσιογραφικό μέσο «Ζούγκλα», όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην Πολιτιστική Γενοκτονία των Πομάκων (βλ. και Ζαγάλισα, φ. 88 – 89). Σε μία αποστροφή του λόγου του χαρακτήρισε ως «καθοίκι» τον τότε βουλευτή
«Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

την 21ην Φεβρουαρίου 2016, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας της Μητρικής Γλώσσας, ο Αϊχάν Καραγιουσούφ, ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την προστασία των μειονοτήτων και της μητρικής γλώσσας, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του κείμενο – διακήρυξη, που δημοσιεύτηκε και στις τουρκόφωνες εφημερίδες της Θράκης, που αφορούσε την μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων της Θράκης, χωρίς να αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ στην μητρική γλώσσα των Πομάκων.

Σαν πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάλισα, του απέστειλα στις 25-2-2016 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επιστολή, που φέρει ημερομηνία 22-2-2016. Με την επιστολή, με πολύ ευγενικό τρόπο, διότι εγώ σέβομαι τους θεσμούς, του υπενθύμισα ότι και η Πομακική Μητρική Γλώσσα είναι υπό διωγμό και κινδυνεύει να χαθεί τα επόμενα 30 χρόνια, μαζί με άλλες 2.700 γλώσσες, σύμφωνα με τα στατιστικά της UNESCO. Την επιστολή σας την προσκομίζω.
Στην κατ’ ιδία συνάντηση που είχα μαζί του δεν καταλήξαμε κάπου: άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε που λέει και ο σοφός λαός μας. Η αντιπαράθεσή μας ξεκίνησε έκτοτε, διότι αυτός ήταν θεσμικό όργανο στην Ελληνική Βουλή και εγώ κάνω αγώνα για να περισώσω την μητρική μου γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας. Αντί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, όπως οφείλει να πράξει, ταυτίστηκε και ταυτίζεται πλήρως με την γραμμή του τουρκικού προξενείου, στο οποίο οφείλει και την εκλογή του ως βουλευτής.

Όσον αφορά την μήνυσή του εις βάρος μου, δηλώνω τα ακόλουθα:

Ο κ. Αιχάν Καρά Γιουσούφ κατά την ορκωμοσία του στην Ελληνική Βουλή δεν ορκίστηκε στο ιερό Κοράνιο, δηλώνοντας αριστερός και άθεος. Στην ένορκη εξέταση μηνυτή δηλώνει Μωαμεθανός, αλλά ορκίζεται στο ιερό Ευαγγέλιο. Επειδή για εμάς τους μουσουλμάνους ο όρκος είναι ιερός και δεσμευτικός, αναρωτιέμαι τι ισχύει στην περίπτωση του κ. Αιχάν; Είναι άθεος και μουσουλμάνος; Είναι χριστιανός ορθόδοξος και ορκίζεται στο ιερό Ευαγγέλιο; Άν ισχύει αυτό να ανακοινώσω στους κατοίκους του Ν. Ροδόπης ότι έχουν χριστιανό βουλευτή.

Όσον αφορά στα ισχυριζόμενα του, ότι τον αποκάλεσα «καθίκι» – το διατυπώνω όπως το έχει γράψει αυτός, εγώ έδωσα προφορική συνέντευξη στον αναφερόμενο ιστότοπο, αλλά πουθενά δεν έχω γράψει τη λέξη «καθίκι». Η παραπάνω λέξη είναι γραμμένη από τους δημοσιογράφους των αναφερομένων ιστότοπων. Εγώ πράγματι, και εν τη ρύμη του λόγου μου, με σκοπό να τον επικρίνω και να τον κατακρίνω έντονα τον έχω αποκαλέσει έτσι, αλλά όχι όπως το αναφέρει ο μηνυτής και οι δημοσιογράφοι. Εγώ εννοούσα και εννοώ το καθοίκι του προξενείου, διότι αυτοί μαζί με τους ψευτομουφτήδες μεταφέρουν τα σκ… του προξενείου στα τζαμιά και τα χωριά μας και μόνο αυτήν την έννοια εννοούσα που έχει στα ελληνικά λεξικά, και όχι τη λέξη καθίκης ή καθήκης στην προσήκουσα περίπτωση που αρμόζει και αναφέρεται ο μηνυτής.

Επικαλούμαι λήμματα από διάφορα ελληνικά λεξικά που αναλύουν την έννοια της παραπάνω λέξης, προκειμένου να λάβει γνώση και ο μηνυτής. Συνεπώς τον επέκρινα δριμύτερα και έντονα αλλά δεν είχα σκοπό να τον προσβάλλω, να τον μειώσω και να τον δυσφημήσω όπως ισχυρίζεται. Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη που ισχυρίζεται αλλά τη λέξη που περιγράφω και εννοώ στη συνέντευξη μου».

Το δικαστήριο δεν πείσθηκε και επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

Για εμάς καταδίκες που σχετίζονται με τον αγώνα μας για τα δίκαια των Πομάκων είναι παράσημα και αποδεικτικά θάρρους.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ!

Πηγή: zagalisa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ