Μόνος ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης απέναντι στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για τη στάση της Κύπρου έστειλε  ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ζητώντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους για τον τερματισμό των τουρκικών γεωτρήσεων.

Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι η αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και η μη ανανέωση της σχετικής NAVTEX είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, το οποίο πρέπει να έχει διάρκεια για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική αποκλιμάκωση. Συνέχισε όμως, δείχνοντας και προς την ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι αυτές οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης δεν έχουν επεκταθεί στην Κύπρο, αλλά εκεί, αντιθέτως, παρατηρείται κλιμάκωση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ξεκινά, θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία. Συζήτηση από την οποία η Κύπρος είναι σαφές ότι θα ήθελε να δει συγκεκριμένα πράγματα, παρά το ότι λυτοί και δεμένοι προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις της. Γι’ αυτό άλλωστε, χθες, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με την Ισπανίδα ομόλογό του.

Πάντως, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι από χθες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ