Την επιστροφή της Γερμανίας στον Μιλιταρισμό επισημαίνουν Ρωσία και Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κοινή τους δήλωση δεσμεύονται η Μόσχα και το Πεκίνο ότι «δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αναθεωρήσει τα αποτελέσματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Με MK BHADRAKUMAR, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2020

[Το  κατωτέρω άρθρο εμπειρότατου Ινδού διπλωμάτη και δεινού γεωπολιτικού αναλυτή θα έπρεπε να μελετηθεί σε βάθος από τους υπευθύνους της εθνικής μας στρατηγικής (εάν υπήρχαν). Επειδή επισημαίνει μιαν πραγματικότητα αυξανόμενης απειλής για την ευρωπαϊκή ειρήνη και ειδικώτερα για το μέλλον της χώρας μας.

Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει, μέσω δηλώσεων της Γερμανίδας υπουργού Αμύνης και προεδρεύουσας του κυβερνώντος 

Χριστιανό-Δημοκρατικού Κόμματος ότι η Γερμανία:

Αποβλέπει και στην στρατιωτική ηγεσία της Ευρώπης, σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές, σε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της διεθνούς τάξεως, και στην αποφασιστική αντιμετώπιση και κολασμό της Ρωσίας.                                              Αποτάσσεται και καταδικάζει την μεταπολεμική ψυχολογία ειρηνοφιλίας του γερμανικού λαού και την αντίστοιχη, έως πρόσφατα, φυσιογνωμία του γερμανικού στρατού και δηλώνει ότι οι «στρατιώτες σκοτώνουν».

Για την «Ευρωπαϊκή Ένωση», της οποία ηγείται σήμερα η επίσης Γερμανίδα και προκάτοχος του υπουργείου Αμύνης, τα γερμανικά σχέδια σημαίνουν την πραγματοποίηση των Καρλομάγνειων οραμάτων του Χίτλερ, με δολιότερα μέσα.

Για την Ελλάδα σημαίνουν κατά το ελάχιστο ότι η Γερμανία θα

υπερασπιστεί με νύχια και δόντια στις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνάξεις την παραδοσιακά στρατηγική σύμμαχό της Τουρκία, παράγοντα στον οποίο ασφαλώς υπολογίζει στα μεγαλόπνοα αυτοκρατορικά της σχέδια. Με δεδομένη και την ιστορική της εχθρότητα κατά του Ελληνισμού (από της εποχής των  σταυροφοριών),τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν αποκρουστέα σε ρόλους διαιτητή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, για  όποιον εχέφρονα και ακέραιο ΕΛΛΗΝΑ πατριώτη.]

Μετάφραση/ Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

5AF8E638 6953 471B 9FF0 3272BADD4AA2Ένας Γερμανός πεζοναύτης στέκεται πάνω στην κορβέτα «Μαγδεμβούργο» κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ναυτικών γυμνασίων «Βόρειες Ακτές», στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Το ακόλουθο είναι το δεύτερο μέρος εκτεταμένου ρεπορτάζ για μία από τις σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις του 21ου αιώνα: την ολοένα και πιο ολοκληρωμένη συμμαχία μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας και τις επιπτώσεις της για τις ευρασιατικές και περιφερειακές δυνάμεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος , κάντε κλικ εδώ.

Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη του Κινέζου Κρατικού Συμβούλου και υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στη Μόσχα το Σεπτέμβριο αναφέρεται στην “ιστορική αλήθεια” για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό μπορεί να φαίνεται ένα εσωτερικό θέμα, αλλά είναι κάθε άλλο παρά εσωτερικό. Μια φαινομενικά αβλαβής δυτική εκστρατεία συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια για να σμικρύνει και να υποτιμήσει τις ηρωικές θυσίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Η Μόσχα γρήγορα κατανόησε την ύπουλη επιδίωξη της.

Με απλά λόγια, ενώ η Σοβιετική Ένωση επωμίστηκε το βάρος της αντίστασης στους επιτιθέμενους ναζί, τα γεγονότα της ιστορίας παραποιούνται τώρα συστηματικά σε χώρες όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, συχνά με την έντεχνη ενθάρρυνση των ΗΠΑ. Η εκστρατεία τροφοδοτεί αντιρωσικά αισθήματα, αλλά -ακόμη πιο επικίνδυνα- ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό και τον μιλιταρισμό. 

Με την κοινή ανακοίνωση Ρωσία και Κίνα δεσμεύονται ότι “δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αναθεωρήσει τα αποτελέσματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία καθορίζονται στο Χάρτη του ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή έγγραφα”.

Η κοινή ρώσο-κινεζική στάση αφορά στη σταδιακή εξέλιξη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και την Ιαπωνία να απομακρύνονται από τον ειρηνισμό προς τις μιλιταριστικές ιδεολογίες. Αυτό απαιτεί μιαν εξήγηση.

Η Ρωσία παρατηρεί με αυξανόμενη ανησυχία ότι η Γερμανία βρίσκεται σε μια νέα ιστορική μετάβαση με ανησυχητικές ομοιότητες με τη μετάλλαξη από τον Otto von Bismarck στο ευρωπαϊκό σκηνικό προ τουΠρώτου  Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στη ναζιστική Γερμανία, μετάλλαξη που οδήγησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους και προκάλεσε φρικώδη καταστροφή στην ανθρωπότητα.

Χαρακτηριστική της αλλαγής που σαρώνει τη γερμανική ιδεολογία, είναι συνέντευξή στο εβδομαδιαίο περιοδικό Die Zeit, τον Ιούλιο, της Γερμανίδας υπουργού Αμύνης Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ (που επίσης ασκεί χρέη προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης) η οποία τόνισε ότι «είναι καιρός» να συζητηθεί «πώς η Γερμανία πρέπει να τοποθετηθεί στον αυριανό κόσμο ». Ανέφερε ότι η Γερμανία “αναμένεται να επιδείξει ηγεσία, όχι μόνο ως οικονομική δύναμη”, αλλά επίσης σε ότι αφορά την συλλογική άμυνα, τις διεθνείς αποστολές, μια στρατηγική άποψη του κόσμου, και τελικά το ερώτημα εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε ενεργά την παγκόσμια τάξη”. Με απλά λόγια, η γερμανική φωνή δεν είναι πλέον η φωνή του ειρηνισμού.  

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε ότι ” η πρόθεση της σημερινής ρωσικής ηγεσίας” να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους πολύ επιθετικά” πρέπει να “βρεθεί απέναντι με μια σαφή θέση: Είμαστε καλά οχυρωμένοι και σε περίπτωση αμφιβολίας, έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Βλέπουμε τι κάνει η Ρωσία και δεν θα αφήσουμε τη ρωσική ηγεσία να της περάσει… Αν κοιτάξετε ποιος βρίσκεται εντός εμβέλειας των ρωσικών πυραύλων στην Ευρώπη, τότε είναι μόνο τα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και εμείς”. 

Υποσχέθηκε να «εργαστεί σε μια κοινή ανάλυση απειλών» με τους Ευρωπαίους συμμάχους για την ανάπτυξη «αμυντικών συστημάτων», τα οποία θα περιλαμβάνουν όλο και περισσότερο «μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ελέγχονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη ή υπερηχητικά όπλα». Αρκεί να πούμε ότι 75 χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός ξαναζωντανεύει             – και, για άλλη μια φορά, στοχεύει τη Ρωσία. 

Μια συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας επανέρχεται στη γερμανική ατζέντα. Οι ελίτ της Γερμανίας, όπως και στο παρελθόν, δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να προωθήσουν τα συμφέροντα του Βερολίνου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τρία χαρακτηριστικά πρέπει να σημειωθούν εδώ. Όπως και στη Γερμανία της Βαϊμάρης, τα δεξιά εξτρεμιστικά δίκτυα της Bundeswehr (ένοπλες δυνάμεις) της Γερμανίας και των υπηρεσιών ασφαλείας ξεκίνησαν για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις τους σε μεγάλο βαθμό ανεμπόδιστα από τη γερμανική άρχουσα ελίτ.  Πρόκειται για μια μεθοδικήστρατιωτικοποίηση 

Όπως το έθεσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, είναι ικανοποιημένη «που καταφέραμε να κάνουμε τη Bundeswehr κάπως πιο ορατή στη μέση της κοινωνίας, με τα στρατεύματα να αναλαμβάνουν δημόσια δέσμευση ενώπιον της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής για τα γενέθλια της Bundeswehr και τις δωρεάν βόλτες με τρένο για όσους έχουν στολή». 

Απαντώντας στην παρατήρηση της Die Zeit ότι «η συντροφικότητα, ο πόλεμος, ο θάνατος για τη χώρα κάποιου, η δολοφονία κάποιου» ήταν «πράγματα ανύπαρκτα στη δημόσια αυτοπροβολή της Bundeswehr», η Κραμπ-Καρενμπάουερ απάντησε αμέσως ότι ακριβώς αυτό έπρεπε να αλλάξει. “Είμαστε ένας στρατός. Είμαστε οπλισμένοι. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι στρατιώτες πρέπει επίσης να σκοτώνουν”, δήλωσε. Σε αντίθεση με το παρελθόν, “σήμερα, επικίνδυνες ξένες αποστολές είναι κοινές. Αυτοί που προσχωρούν στη Bundeswehr το γνωρίζουν αυτό. Αυτό είναι επίσης μέρος αυτού που αντιλαμβάνομαι από μια καλά οχυρωμένη δημοκρατία και μια ισχυρή Ευρώπη.»

Οι εντάσεις Γερμανίας-ΗΠΑ και η πρόσφατα ανακοινωθείσα αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία λειτουργούν στην πραγματικότητα ως δικαιολογία για να επιταχύνουν τα σχέδια επανεξοπλισμού του Βερολίνου. Η Γερμανία αύξησε πρόσφατα μαζικά τις στρατιωτικές δαπάνες της και σχεδιάζει σχέδια εξοπλισμών αξίας πολυψήφιων δισεκατομμυρίων, αν και ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να ανέρχεται σήμερα μόνο στο 1,38% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Στην πραγματικότητα, αυτό επιτρέπει στη Γερμανία να γίνει στρατιωτικά ανεξάρτητη από τις “ΗΠΑ. 

Η Neue Zürcher Zeitung, μια υψηλής ποιότητας ελβετική εφημερίδα γνωστή για την αντικειμενικότητά της και τη λεπτομερή έκθεση των διεθνών υποθέσεων, έγραψε με μεγάλη προαίσθηση πρόσφατα ” Εκ πρώτης όψεως, [ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ] ο Τραμπ μπορεί να έχει τιμωρήσει την Γερμανία. Αλλά στην πραγματικότητα, η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων ανοίγει μιαν ευκαιρία: όλοι εκείνοι οι οπαδοί της realpolitik, οι οποίοι για χρόνια έχουν αντιταχθεί στην εν μέρει ειρηνιστική, εν μέρει αντιαμερικανική πλειοψηφική άποψη στη Γερμανία, είναι τώρα σε πλεονεκτική θέση για μιαν αλλαγή.

“Θέλει η Γερμανία να διατηρήσει το παρήγορο συναίσθημα ότι είναι ένα «έθνος της ειρήνης»; Μέχρι τώρα, αυτό σήμαινε ότι άλλοι έχουν εξασφαλίσει την ειρήνη. Ή θα βγει η χώρα κάτω από τη σκιά που καλύπτει το παρελθόν της, και θα εξασφαλίσει ειρήνη για τον εαυτό της και τους Ευρωπαίους εταίρους της;” Ο γερμανικός λαός εκδηλώνεταικατά του πολέμου και του μιλιταρισμού. Η φρίκη των παγκοσμίων πολέμων και τα εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά της ανθρωπότητας εξακολουθούν να υπάρχουν στην συλλογική μνήμη. 

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η επιστροφή του γερμανικού μιλιταρισμού προέρχεται αποκλειστικά από τις άρχουσες ελίτ, με ισχυρή υποστήριξη από τους βιομηχανικούς ομίλους που έχουν μια αιματηρή ιστορία ως κατασκευαστές όπλων και αναίσχυντα ρεκόρ στην πολεμική κερδοσκοπία. Με άλλα λόγια, αντιμέτωπες με μια βαθιά κρίση καπιταλισμού και αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις, οι άρχουσες γερμανικές ελίτ επιστρέφουν στα μέσα του μιλιταρισμού και του πολέμου για να εξασφαλίσουν τον πλούτο και την εξουσία τους.

.Ο M K Bhadrakumar είναι πρώην Ινδός διπλωμάτης.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Στα ύψη η ανεργία στη Γερμανία

Στο 6,6%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 12 ετών για τον μήνα Ιανουάριο, έφθασε η ανεργία τον περασμένο μήνα στην Γερμανία Η αύξηση αποδίδεται...

Ανώμαλο κτήνος και ο παρασημοφορημένος ιδρυτής των Navy Seals;

Μη διαβαθμισμένο έγγραφο του FBI κατονομάζει τον Ρίτσαρντ Μαρτσίνκο ως ερευνώμενο πρόσωπο που σχετίζεται με τον Έπσταϊν Το έγγραφο, το οποίο διαβιβάστηκε από το FBI...

Η Τουρκία ξεπέρασε τα 10 δις δολάρια σε εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της

Ο επικεφαλής της Προεδρικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Χαλούκ Γκιοργκούν επεσήμανε ότι οι εξαγωγές της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας έφτασαν τα 10,54 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, δηλώνοντας: «Όσον...

Ανατριχιαστικό βίντεο από το ιδιωτικό αεροσκάφος του παιδοβιαστη Επστάιν

Ανατριχιαστικό βίντεο από το ιδιωτικό αεροσκάφος του παιδοβιαστη Επστάιν Τα δύο κτήνη ποζάρουν στην κάμερα ενώ ακούγεται κοροτσάκι να λέει «που μας πηγαίνετε»;https://twitter.com/olympiada/status/2017519271388000320?s=61

Η ιστορία της εξαφανισμένης Γκαμπριέλα…

Η ιστορία της εξαφανισμένης Γκαμπριέλα… Τον Αύγουστο του 2009, η Gabriela Rico Jimenez, η οποία περιγράφεται ως Μεξικανό σούπερ μόντελ, εξαφανίστηκε μετά από ένα δημόσιο...

ΗΠΑ: Σε καθεστώς μερικής δημοσιονομικής παράλυσης (shutdown) του ομοσπονδιακού κράτους

Σε καθεστώς μερικής δημοσιονομικής παράλυσης (shutdown) του ομοσπονδιακού κράτους εισήλθαν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (7 το πρωί ώρα Ελλάδος) οι ΗΠΑ αλλά υπάρχει...

Τουρκικά ΜΜΕ: Υποστηρίζουν πως το πάνω χέρι στο Αιγαίο πέρασε στους Τούρκους

Η δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) ότι η ειδοποίηση NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία είναι «αόριστης διάρκειας» προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα, σε απάντηση...

Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει: Ο «παιδοκτόνος» Μπόνο κακοποίησε δεκάδες παιδιά στην Αφρική

Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει: Ο «παιδοκτόνος» Μπόνο κακοποίησε δεκάδες παιδιά στην Αφρική Ο frontman των U2, Μπόνο, κατηγορείται για κακοποίηση ενός 10χρονου κοριτσιού και ενός...

Φάκελοι Epstein:Καταγγελία πως ο «θρυλικός» παρουσιαστής των Rich and Famous του Λας Βέγκας, στραγγάλισε νεαρό κορίτσι

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη νέα φουρνιά των φακέλων Epstein που δόθηκε στη δημοσιότητα υπήρχε καταγγελία ότι ο «θρυλικός» παρουσιαστής των Rich and...

Η διασύνδεση με τα κυπριακά κοιτάσματα έκανε την Αίγυπτο περιφερειακό κόμβο ενέργειας (αραβικό δημοσίευμα)

Κατά την περίοδο 2024-2025, η Αίγυπτος πέτυχε να μετατρέψει την ιδέα της μεταφοράς κυπριακού φυσικού αερίου σε πραγματικότητα μέσω της υπογραφής της κυβερνητικής συμφωνίας...

Καμαρώστε κάτι ευυπόληπτους…

Στα νέα αρχεία Επστάιν φαίνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε κολλήσει σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα από ιερόδουλες που του είχε στείλει ο διεστραμμένος!! Του ζητούσε μάλιστα...

Στη Βρετανία, ένας ισλαμιστής που καταδικάστηκε για τρομοκρατία είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

Ο Σαχίντ Μπατ/ Shahid Butt, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για σχέδιο ανατίναξης του βρετανικού προξενείου μιας αγγλικανικής εκκλησίας και ενός ξενοδοχείου στην...

Αλλάζει ο χάρτης στη Συρία – «σταδιακή ενσωμάτωση» των SDF στον στρατό της Συρίας

Έχει ανακοινωθεί ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού και οι SDF κατέληξαν σε συμφωνία για συνολική κατάπαυση του πυρός και σταδιακή διοικητική και στρατιωτική ολοκλήρωση. Τι...

Η Κύπρος κλείνει θαλάσσια ζώνη σε συντονισμό με το Ισραήλ

Η Κύπρος από τις 3 Φεβρουαρίου 2026 κλείνει μια θαλάσσια ζώνη νότια του νησιού στην οποία καθορίζεται ως «περιορισμένης θαλάσσιας και αεροπορικής δραστηριότητας» απαιτώντας ζωντανό...

Φρικτή είδηση από το Αμβούργο της Γερμανίας, με θύμα πάλι μια αθώα κοπέλα…

Η γυναίκα περίμενε συρμό του μετρό χθες το βράδυ όταν την άρπαξε ένας «αλλοδαπός» άντρας, ο οποίος την παρέσυρε κάτω από το διερχόμενο συρμό.Και οι...

Η Τουρκία προσβλέπει σε έναν νέο άξονα με την Ευρώπη: χωρίς τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα

Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το αμυντικό της δυναμικό, διαφορετικά κινδυνεύει να εξαρτηθεί από διάφορες δυνάμεις και κέντρα βάρους, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό...

Ο Τραμπ ζητά αποζημίωση 10 δις δολαρίων για τη διαρροή των φορολογικών του δηλώσεων σε μέσα ενημέρωσης

Στο στόχαστρο έβαλε την Εφορία (IRS) και το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ο Ντόναλντ Τραμπ Κατέθεσε αγωγή σε βάρος τους ζητώντας 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον...

Για ποιους λόγους το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Anthropic, εταιρεία ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης

Το αμερικανικό Πεντάγωνο (σ.σ. Υπουργείο Πολέμου πια) βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Anthropic εταιρεία ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης(AI), σχετικά με τις δικλείδες ασφαλείας που θα...

Βρώμικη συμμαχία από τον συνασπισμό των Σταυροφόρων κατά των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης (τουρκικό δημοσίευμα)

Η ΕΕ, υποκύπτοντας στην οδηγία του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για «μέγιστη πίεση», κήρυξε τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση. Καθώς ο κόσμος των σταυροφόρων...

Η πρόβλεψη του Πιτερ Σιφ για κατάρρευση του δολαρίου και των κρυπτονομισμάτων, έφερε τον όλεθρο…

200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP ...όλα στο κόκκινο.Ολόκληρη η αγορά μόλις δέχτηκε πλήγμα, με διψήφιες πτώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ