Η Σύνοδος Κορυφής, με έγκρισή μας, ονοματίζει παραβίαση από τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων μόνο της Κύπρου & όχι της Ελλάδας !!

Τι λέει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο
Η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να υπάρχει σταθερό και ασφαλές
περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναπτυχθεί συνεργασία και
αμοιβαία επωφελής σχέση με την Τουρκία, τονίζεται το κείμενο των
συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
Η συνέχιση του διαλόγου με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ είναι απόλυτη απαίτηση ως προς αυτό, υπογραμμίζεται.
Παράλληλα, οι ηγέτες σημειώνουν ότι όλες οι διαφορές πρέπει να
επιλυθούν μέσω διαλόγου και βάσει του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το
πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, των οποίων η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ΕΕ χαιρετίζει τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατρανώνει ότι πρέπει να σταματήσουν. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να απέχει από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, καθώς αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ υπογραμμίζει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Καλεί την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της Κύπρου για την έναρξη διαλόγου με σκοπό την επίλυση όλων των θαλάσσιων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου….
Τι μας λένε όλα αυτά ότι οι ηγέτες της Ε.Ε μέσω του κειμένου συμπερασμάτων…
Ότι παραβιάστηκαν από τους Τούρκους…τα κυριαρχικά δικαιώματα μόνο της Κύπρου και όχι της Ελλάδας…
Απαράδεκτο που αποδεχτήκαμε την εξαίρεση της αναφοράς παραβίασης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που επανειλημμένα & αποδεδειγμένα έγιναν
Ας δούμε την ελληνική επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ της 11 Αυγ. 2020, με την οποία καταγγέλλουμε την τουρκία για κλιμάκωση, παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί της υφαλοκρηπίδας μας και παραβίαση των άρθρων 77 & 121 της
Σύμβασης
των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας

Screenshot 2020 09 07%2BA%2B74%2B988%2B %2BE%2B %2BA%2B74%2B988%25282%2529

 

Screenshot 2020 09 07%2BA%2B74%2B988%2B %2BE%2B %2BA%2B74%2B988%25283%2529

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν απαιτήσαμε, μιας και κυρώσεις δεν υπήρχαν, τουλάχιστον να περιληφθεί, όπως έγινε και για την Κύπρο, αναφορά στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκία…
Μάλλον και πάλι Ξέχασαν να ενημερώσουν τον κ. Πρωθυπουργό για την επιστολή σε ΓΓ του ΟΗΕ, παραβίασης από τουρκία κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ