Πόσοι έλληνες κάνουν λαθρεμπόριο χρυσού στέλνοντας στο στην Τουρκία; Το καταλαβαίνουν ότι ο χρυσός είναι όπλο πολέμου;

Ακόμα μία επιτυχία σημείωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του τελωνείου στους Κήπους του Έβρου, όταν εντόπισαν αδήλωτο χρυσό και μετρητά ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ μέσα σε ένα φορτηγό, που ετοιμαζόταν να περάσει τα
σύνορα της χώρας με προορισμό την Τουρκία!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι υπάλληλοι του τελωνείου στο μεγάλο όχημα, που είχε πινακίδες Σλοβακίας, βρήκαν έναν χαρτοφύλακα τον οποίο είχε μαζί του ο αλλοδαπός οδηγός και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε μέσα «ζεστά» μετρητά ύψους 269.180 ευρώ και 6.209 δολάρια Αμερικής για τα οποία δεν είχε υποβάλει την
προβλεπόμενη δήλωση ρευστών διαθεσίμων.

Μάλιστα, οι τελωνειακοί έπαθαν ακόμα μεγαλύτερο σοκ όταν ανακάλυψαν στον
χαρτοφύλακα και δύο πλάκες ακατέργαστου χρυσού, συνολικού βάρους
805,50 γραμμαρίων! 

Άμεσα οι ελεγκτές δέσμευσαν τα χρηματικά ποσά και τον χρυσό, και στη συνέχεια βεβαίωσαν στον αλλοδαπό οδηγό του φορτηγού πρόστιμα ύψους 70.272,12 και 15.948,90 ευρώ, αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα θα τα πάρει πίσω, αν αποδείξει τη νομιμότητα της κατοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του τελωνείου στους Κήπους του Εβρου έχουν να κάνουν με λαθρεμπόριο χρυσού στο συγκεκριμένο σημείο.

Η μεγαλύτερη ποσότητα χρυσού που έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί από τις τελωνειακές Αρχές στους Κήπους ήταν το 2016. Τότε οι υπάλληλοι είχαν βρει μέσα σε ένα ταξί 18 πλάκες ακατέργαστου χρυσού, συνολικού βάρους 33,5 κιλών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ