Ότι φέρνει η ώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 Πανελλήνιο Συνέδριο Της Πανελλήνιας Γηριατρικής –Γεροντολογικής Εταιρείας.

Στον απόηχο μιας σπουδαίας και ενδιαφέρουσας εκδήλωσης στην πανέμορφη Καλαμάτα 17-09-2020

Η ως άνω πολύ ενδιαφέρουσα και σπουδαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας ελαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ελίτ της Καλαμάτας συγκεντρώνοντας εκλεκτούς Επιστήμονες, φορείς του τόπου, επισκέπτες και ντόπιους. Θέμα μεγάλης σημασίας που πάντα συγκινεί τον άνθρωπο. Φυσικά είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, Μάσκα και απόσταση ο ένας από τον άλλον.

3FF34475 B70A 418C BD6D 095D397E13EC

Σιγά-Σιγά και με προσοχή άρχισε να επανέρχεται η δραστηριότητα στον τόπο μας παρά το άπλωμα του Κορωνοιού –Κοβιντ,οντας σε έξαρση ανά τον κόσμο.Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία σε Εκδηλώσεις να μαθαίνουμε τα νέα και τις καινούργες επιτεύξεις της Επιστήμης για το καλό μας και να χαιρόμαστε τα πολιτιστικά-πολιτισμικά δρώμενα έστω και με αγκώνα-αγκώνα χαιρετισμό.

Οσοι είχαμε την τύχη να είμαστε παρόντες .απολαύσαμε την επίσημη έναρξη από τον οπτικοτηλεπαραγωγό του Αχελώου τον δραστήριο και αοκνο συμπολίτη μας Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του οποίου τα μέχρι τώρα πεπραγμένα είναι εξαιρετικά σε ότι έχει σχέση με την Οργάνωση ενός Θέματος .

Π.Χ αρχής γενομένης από το 1996 με την τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Παιδίατρο Θεόδωρο Γιογκαράκη ( τη Ιδιωτική παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας αλησμόνητου Κώστή Στεφανόπουλου).Πρίν περάσω πιο κάτω καλόν είναι να ακουστούν κάποια πράγματα για τον πολυτάλαντο,εντιμο και δραστήριο σε θέματα Πολιτισμού-Επιστήμης για τον άξιο συμπολίτη μας Αχ Παπαδιονυσίου.

Στην συνέχεια ακολουθεί η εκδήλωση για τον Παγκοσμίου Φήμης Καρδιοχειρουργό ΚρίστιΑΝ Μπάρναρντ και ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις Πολιτιστικές –Επιστημονικές –Τεχνών και Γραμμάτων. Πάντα με αγάπη και μεράκι τα τιμητικά αυτά δρώμενα.

Θα αναφέρω μερικά τυχαία για να μην σας κουράσω, αν και για μένα το καλό πρέπει να λέγεται.
Σο Θέατρο Απόλλων Πατρών έγινε η εκδήλωση για τον αείμνηστο Λυκούργο Καλλέργη, για τον μεγάλο μας Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα . Εκδηλώσεις για τον Σταύρο Καλλέργη, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας παρόντος του αείμνηστου διεθνούς φήμης καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Ιωακείμ Τσαπόγα και έπεται συνέχεια για τον δικό μας άνθρωπο Αχ Παπαδιονυσίου που η παρουσία του τιμά την πόλη που τον γέννησε με την προσφορά των έργων σε εκδηλώσεις –παρουσιάσεις.
Ερχόμαστε στην Οργάνωση Συνεδρίων με τον Τίτλο Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός στην Αρχαία Ολυμπια με τεράστια επιτυχία.

Δεν ξεχνάμε και το Παιδαγωγικό Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο// Το παιδί από την εποχή των Σπηλαίων μέχρι σήμερα//. Στο μεταξύ παρακολουθήσαμε στο Αρχαίο Ρωμαικό Θέατρο την Φιλανθρωπική συναυλία με τους Δημήτρη Καβράκο, Λίντα Λεούση, Την Ορχήστρα Σαξοφώνων με τον Θεόδωρο Κερκέζο και άλλους όπου τα εσοδα δοθηκαν στο Σωματείο Ψυχική Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και του Εφήβου με Αυτισμό Αχαιας. Και στον Σύλλογο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. Ολοι οι καλλιτέχνες ηλθαν αφιλοκερδώς και τους τιμά.

Θέλω να προσθέσω ακόμα στοι ενεργητικό του Αχιλλέα Παπαδιονυσίου σημαντικές εκδηλώσεις .
Ολες οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ηταν σε συνεργασία με Συλλόγους φορείς κλπ.
Σημειώνω ακόμα ότι ο Δημσιογράφος-Συγγραφέας οπτικοτηλεπαραγωγός εκτιμάται ιδιαιτέρως για υπεύθυνη οργανωτική σκέψη που παρουσιάζει τις εκδηλώσεις.

Έχει πάρει άριστες κριτικές και διακρίσεις π.χ ένα μικρό οδοιπορικό το 1995 με φωτογραφίες και σχόλια.

Ο ίδιος λέει μεταξύ άλλων τα εξής.

// Τα τηλεοπτικά μέσα-το Ραδιόφωνο Ο Τύπος δημιουργούν μια άλλη οδο επαφής και γνωριμίας με το κοινό μα και πρίν και πάνω από όλα ο σύγχρονος-ανήσυχος ανθρωπος αισθάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με την επιστημονική σκέψη για την πρόοδο με φιλοσοφικό στοχασμό, στις πολιτικές και πολιτισμικές εκφράσεις της εποχής του.//
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΩΡΑ

Εδώ στο ξενοδοχείο Ελίτ στην Καλαμάτα .Τα λεχθέντα είναι σπουδαία και ο κόσμος παρακολουθούσε προσεκτικά τα τεκτενόμενα.Ομιλίες εισηγήσεις ερωτήματα και απαντήσεις .Απο τους εκλεκτούς καθηγητές και επιστήμονες σε ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο σε μεγάλη ηλικία.Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ Κώστας Χρυσανθόπουλος και Αντιπρόεδρος γνωστος καθηγητής Νευρολογίας κ Ιωάννης Ελλούλ , καθώς επίσης και τα πολύ σπουδαία μέλη της επιτροπής για όλες τις ειδικότητες .Αναφέρω τυχαία κάποια ονόματα από το πρόγραμμα.Επιστημόνισες όπως η κ Ιωάννα Παπαρώδη, η κ Μαρία Σταθοπούλου, η κ Αικατερίνη Τσιγκάνου, η κ Νικολίτσα Γκοτσοπούλου, η κ Μαρία Ζαφειροπούλου και η κ Χριστίνα Παναγιώτα Κριτσουρή .Με κάποιες εξ αυτών έχω και προσωπική γνωριμία Πατρινιές.
Όσο για τους επιστήμονες και ειδικούς για κάθε τομέα είναι στο πρόγραμμα …ένα μεγάλο Ευχαριστώ !!!

Το όλο πρόγραμμα αφορά όλους τους ηλικιωμένους, τους απόμαχους της ζωής που πάσχουν από κάτι και ο καθένας ,όπου η Γηριατρική Επιστήμη κάνει τα πάντα για την ανακούφιση και θεραπεία προδευτικά για πτώσεις, μικρόβια, κακώσεις ,ψυχική ανισορροπία, Ελλείψεις σε χημικά στοιχεία, όλα εκείνα που σωρεύονται στον άνθρωπο με τα χρόνια.

Μετά την έναρξη σημειώνω ότι πήρε το λόγο ο συμπολίτης μας κ Αχιλλέας Παπαδιονυσίου αναφερόμενος στην πολύτιμη σημασία των ΜΜΕ στην ενημέρωση. Ο συμπολίτης μας κ Αχιλλέας Παπαδιονυσίου οπτικοακουστικός τηλεπαραγωγός υπεύθυνος οργανωσης εκδηλώσεων εξαίρετος στο έργο του (Μέρος Α)πάνω σε όλα τα μεγίστης σημασίας δρώμενα. Ακριβώς όπως στο 7 Πανελλήνιο Συνέδριο της Γηριατρικής-Γεροντολογίας .Δεν εμεινε τίποτα να μην αναφερθεί.όλα επί τάπητος ,κατανοητά και απλά με την ελπίδα για το καλύτερο αυριο.Σε αυτό το Πανελλήνιο Συνέδριο αξία είχε και έχει η Σκέψη και Πράξη και οι προσπάθειες για την ποιότητα ζωής που κάνουν οι επιστήμονες.

Επιτρέψτε μου να προσθέσω δυο λόγια ακόμα για τον εξαίρετο συμπολίτη μας αεικίνητο Αχιλλέα Πααπδιονυσίου για τα σχόλια και τις φωτογραφίες που έχουν καταγραφεί για την προσωπικοτητά του και το πολιτιστικό έργο που εκτελεί τιμητικό (μικρό οδοιπορικό) το 1995. Πολυτάλαντος και ανθρωπιστής. Είπα στο Α μέρος και συνεχίζω για το έργο του οπτικοακουστικού τηλεπαραγωγού στην τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ.

Στην σημερινή εκδήλωση των 4 ημερών προσθέτω λίγα ακόμα… Τιμητική ήταν η εκδήλωση για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά προυσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ κ Χρυσοστόμου και του παγκοσμίου φήμης Ακαδημαικού κ Αθανάσιου Φωκά.

Συνεχιζω τα επιτεύγματα και έρχεται στο νού μου η εκδηλωση Ιατρική Εσπερίδα το 2016 στο Ξενοδοχείο POSEIDON PALACE στα Καμίνια Πατρών που εστέφθη από μεγάλη επιτυχία.Εκδήλωση για την Γυναίκα με βραβευθείσες την ηθοποιό Έλλη Φωτίου, την Πρώτη Γυναικά Πρύτανη κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και την Μουσιολόγο κ Λίλα Ντε Τσάβες που για την τιμητική της παρευρέθη και η σύζυγος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου κ Σίσσυ Παυλοπούλου.
Και δυστυχώς λόγου του Κορωνοιού ανεβλήθη το περασμενο Μάρτιο εκδήλωση για την Γυναίκα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας με ομιλήτρια την Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης με σπουδές στην Σορβόνη και εξειδίκευση στο Λούβρο και με τιμητικές στην κ Άννα Αδριανού, Nτίνα Αναστασιάδου, Φωτεινή Δάρρα, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Κογκόλη και Αθηνά Χριστοπούλου που ελπιζουμε να τελειώσει η Πανδημία και να πραγματοποιηθεί.
Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου Δημοσιογράφος-Συγγραφέας μας χάρισε με τον τίτλο του βιβλίου του //Συνατήσεις με Προσωπικότητες // που είχε μεγάλη απήχηση σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και το διάβασαν .Μένει στην Ιστορία!!!!.

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου ο χαρισματικός στις οργανώσεις εκδηλώσεων –παρουσιάσεων –συνεργάτης ευηπόληπτος, αξίζει κάθε επάινου!!!
Έχει βραβευθεί με άριστες κριτικές για το έργο του .Εργαζόταν στον ΟΤΕ που όπως λεέι τον ευχαριστεί και τον ευγνομονεί (Τον τότε ΟΤΕ).
Καλός Οικογενειάρχης πολύ καλός πατέρας , υπέυθυνος, ταλαντούχος σε ότι αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας.
Ειχε την στήριξη πολλών Συλλόγων, Φορέων, Χορηγών ,ΜΜΕ, και προσωπικοτήτων που τους ευχαριστεί για την στηριξή τους διότι όπως λεέι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να οργανώσει εκδηλώσεις..
Προσθέτω αυτούσια λόγια έκφρασης για τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του Παγκοσμίου Φήμης καθηγητή Χειρουργικής κ Δημήτρη Λινού // Η Συμβολή του κ Παπαδιονυσίου στην Πολιτισμική Ανάπτυξη της Χώρας μας είναι πολύ σημαντική. Του είμαστε ευγνώμονες για τις άοκνες και συνεχείς επιτυχίες του …
Ο Γνωστός καταξιωμένος Δημοσιογράφος κ Γεώργιος Μωραιτίνης ειπε.// κ Παπαδιονυσίου διαβασα το βιογραφικό σαςπου μου είχατε στείλει και έχετε τον απέραντο και ειλικρινή θαυμασμό μου. ! Βαρύ βιογραφικό ! Να είστε πάντα καλά. Τέτοιες προσωπικότητες τιμούν την χώρα μας//
Ολόψυχα ευχές στον Άνθρωπο συμπολίτη μας Αχ Παπαδιονυσίου για υγεια οικογενειακή και ατομική .Καλή συνέχεια στο επικοδομιτικό-κοινωνικο-πολιτιστικό έργο του..

Ευχαριστώ πολύ
Θεοδώρα Μαρούδα Ανεστοπούλου
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ