Ο Παυλόπουλος «κόβει τον βήχα» στον Μητσοτάκη: «Μια και μόνη η διαφορά με την Τουρκία και όχι οι Θαλάσσιες Ζώνες γενικώς» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επαίσχυντη εθνικώς γραμμή Σημίτη του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, άρχισε να μιλάει εδώ και μέρες για «διαφορές» -στον πληθυντικό- με την Τουρκία.

Τόλμησε μάλιστα να πει στη συνέντευξη μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι η διαφορά είναι «η οριοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών», γενικώς! Άθλια διατύπωση, τώρα που αρχίζει το «κουβεντολόι» με την Τουρκία, αφού με τέτοια γενικότητα περιλαμβάνονται τα πάντα, ακόμη και η Αιγιαλίτιδα Ζώνη!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος του έχει «κόψει το βήχα» πάνω σε αυτό το θέμα, διευκρινίζοντας την εθνική μας θέση από τότε που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Και η θέση αυτή είναι ότι μία και μόνη διαφορά έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και των σχετικών με αυτή ζωνών.

Τώρα καθένας καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να ανεχτεί τον Προκόπη Παυλόπουλο και επέλεξε την κα Σακελλαροπούλου, η οποία τρέχει μονίμως πίσω από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα θέματα.

Η πιο πρόσφατη παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου για τη μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 στο Καστελλόριζο, στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Εκεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην κυριολεκτικώς ιστορική ομιλία του, ήταν πλήρως ξεκάθαρος. Ό,τι και αν κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υπερβεί, με κανένα τρόπο την εθνική γραμμή Παυλόπουλου.

Βλ. το παρακάτω video από 1,45 – 2,25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ