Το φιάσκο με τα νέα σήματα της ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόστισαν 60.000 €, είναι αντιγραφή από τη RAI και δεν διακρίνονται καν!

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες για τη λειτουργία του ενημερωτικού τομέα και μάλιστα από συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των αποχρώσεων – και όλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι στην Αγία Παρασκευή γίνεται πάρτι.

Χαρακτηριστική είναι μια αποστροφή της ανακοίνωσης της παράταξης της ΕΣΗΕΑ Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος: «Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αγανακτούν από το ότι το πρόσωπο της ΕΡΤ δεν είναι πλέον ΕΡΤ. Το σύνολο των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών είναι πλέον μικτές παραγωγές. Ακόμη και για την παρουσίαση της εμβληματικής ‘Αθλητικής Κυριακής’ δεν βρέθηκε ένας από τους έμπειρους αθλητικούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ και επελέγη πρόσωπο ‘από την αγορά’ με την προσθήκη αποτυχημένου πολιτευτή της Ν.Δ. Συνεχείς είναι οι προσλήψεις και για τις θέσεις ευθύνης».

Ανάλογες ανακοινώσεις υπάρχουν από τις περισσότερες δημοσιογραφικές παρατάξεις, αλλά και από τα συνδικαλιστικά όργανα των τεχνικών και του διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ. Διαμαρτύρονται οι άνθρωποι και δικαίως γιατί, όπως φαίνεται, η διοίκηση Ζούλα έχει καταφέρει να οδηγήσει τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε σχεδόν πλήρη λειτουργία με εξωτερικές αναθέσεις, αφού μετά την παραγωγή το φαινόμενο των αναθέσεων κατακλύζει και τον τομέα της ενημέρωσης.

Ένα δείγμα της μετατροπής αυτής που επιχειρεί το δίδυμο της διοίκησης στην ΕΡΤ πήραμε από τα νέα σήματα. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μόνο φιάσκο μπορεί να ονομαστεί το πρότζεκτ «νέα σήματα», τα οποία είναι αντιγραφή των καναλιών της RAI. Τα νέα σήματα δεν διακρίνονται καν στην οθόνη και κόστισαν σχεδόν 60.000 ευρώ. Τα προηγούμενα και πιο καλαίσθητα φτιάχτηκαν σε μερικές ημέρες και χωρίς κανένα κόστος, αφού τα επεξεργάστηκαν οι γραφίστες της ΕΡΤ.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ