Συμμορία δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη ενός μεγάλου κυκλώματος, το οποίο εξάρθρωσε η Αστυνομία, που διακινούσε αλλοδαπούς μετανάστες στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», φέρονται να είναι γνωστός αθλητής και η 27χρονη εντυπωσιακή Ελληνίδα σύντροφος του, οι οποίοι και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, τα μέλη του κυκλώματος, προμήθευαν αλλοδαπούς με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να τους διευκολύνουν είτε για να μεταβούν παράνομα σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα από το  «Βενιζέλος» , είτε να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εφόδου που πραγματοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας στο «στρατηγείο» του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας, βρήκαν και κατέσχεσαν μπλοκάκι σημειώσεων στο οποίο αναγράφονται οι «ταρίφες» των ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για κάθε δελτίο ταυτότητας και 5.000 ευρώ για κάθε διαβατήριο!

Η αρχή του τέλους και η σύλληψη
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνέβαλαν σημαντικά σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αερολιμένα, των Σεπτέμβρη, οι οποίες ήθελαν τον γνωστό αθλητή να έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα.

Άμεσα, οι αστυνομικοί οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, με σκοπό να τους πιάσουν «στα πράσα»!

Ως εκ τούτου, το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσής Αερολιμένα οι: Α) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ 1984 κάτοικος Αθήνας Αχαρνών κάτοχος Ελληνικού Ταξιδιωτικού Εγγράφου Travel Document της Σύμβασης του 1951 και Άδειας Διαμονής Ελλάδας, Β) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1993 στην κάτοικος Αθήνας κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και ληγμένου Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, με κατηγορούμενοι για παράβαση των άρθρων 29 § 5 και 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» σε συνδυασμό με άρθρο 45 Π.Κ. «Συναυτουργοί», Γ) αλλοδαπός (κατά δήλωσή του) υπήκοος Συρίας 1997 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, Δ) αλλοδαπή (κατά δήλωσή της) υπήκοος Συρίας 1984 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, αμφότεροι κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» και του άρθρου 83 § 1 του Ν.3386/2005 «Περί Αλλοδαπών», και την 13:30 ώρα της (02/10/20) ο Ε) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1947 στην Αλγερία, κάτοικος Αθηνών κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και Άδειας Διαμονής Γαλλίας, κατηγορούμενος για παράβαση άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις».

Όπως αναγράφεται στο διαβιβαστικό «εντοπίστηκαν το ίδιο μεσημέρι από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας οι Α και Β να βρίσκονται εξωτερικά της πύλης 2 των αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, καθόσον είχαν θεαθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα να περιφέρονται στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια να αποχωρούν από τον αερολιμένα από κοινού. Περί την 13:35΄ ώρα, οι ανωτέρω πλησίασαν καθίσματα που βρίσκονταν στο σημείο και στα οποία κάθονταν οι Γ και Δ, ενώ ταυτόχρονα έκαναν προεπισκόπηση του χώρου. Αφού συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ο Α έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του δύο ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία παρέδωσε στην Δ και ταυτόχρονα ο Β παρέδωσε στον Γ επίσης ένα ταξιδιωτικό έγγραφο. Στη συνέχεια οι Α και Β συνόδευσαν τους Γ και Δ ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης στην «Intra Schengen» περιοχή, όπου τους παρέδωσαν και κάρτες επιβίβασης προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

Αμέσως, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, ζητώντας τους να επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Τότε, ο Α κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, Ελληνικό Ταξιδιωτικό Έγγραφο (Travel Document της Σύμβασης του 1951) και Άδεια Διαμονής, τα οποία είναι γνήσια και έχουν αμφότερα εκδοθεί επ’ ονόματί του, ο Β κατείχε και επέδειξε το γνήσιο Δελτίο Ταυτότητας Βελγίου, το οποίο όμως έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου, ο Γ κατείχε και επέδειξε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ρουμανίας και κάρτα επιβίβασης της πτήσης Α3-866 με προορισμό την Πράγα, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει λίγη ώρα αργότερα και η Δ κατείχε και επέδειξε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Βουλγαρίας και πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανίας, όπως επίσης και κάρτα επιβίβασης της πτήσης Α3-872 με προορισμό τη Βαρσοβία, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο μεσημέρι.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κατοχή του Α, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του Β χρηματικό ποσό ύψους 700 ευρώ και ακόμη μία συσκευή τηλεφώνου.

Η έρευνα των Αρχών στην «καβάντζα»
Οι δυνάμεις της αστνομίας στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα, στο διαμέρισμα του Β, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στον ημιώροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα, ωστόσο δεν βρήκαν κάτι, καθώς δεν υπήρχαν έπιπλα ή αντικείμενα που να υποδεικνύουν ότι έμενε εκεί κάποιος.

Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία του Ε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά, ύψους 6200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100, 200 και 500 ευρώ,109 διαβατήρια Γαλλίας, 14 Κολομβίας, 6 Σουηδίας, 13 Ισπανίας και 1 ταυτότητα Ισπανίας, 4 διαβατήρια Δανίας, 2 διαβατήρια Ιρλανδίας, 3 διαβατήρια Αργεντινής, 2 διαβατήρια Φινλανδίας, 22 διαβατήρια Ην. Βασιλείου, 2 διαβατήρια Ιαπωνίας, 2 διαβατήρια Σ. Αραβίας, 2 διαβατήρια Γερμανίας και 2 ταυτότητες Γερμανίας, 1 διαβατήριο Ελλάδος, 2 διαβατήρια Σ. Αραβίας, 13 διαβατήρια Βελγίου και εκατόν σαράντα 140 ταυτότητες Βελγίου, 2 διαβατήρια Λευκορωσίας, 2 διαβατήρια Ρωσίας, 2 διαβατήρια Βενεζουέλας, 1 διαβατήριο Παραγουάης, 1 διαβατήριο Ουρουγουάης, 1 διαβατήριο Χιλής, 1 διαβατήριο Ταϊβάν, 1 διαβατήριο Κίνας, 1 διαβατήριο Περού, 1 διαβατήριο Εκουαδόρ, 1 διαβατήριο Αζερμπαϊτζάν, 1 διαβατήριο Αλγερίας, 1 διαβατήριο Σερβίας, 1 διαβατήριο Τουρκίας, 1 διαβατήριο Σλοβακίας, 1 διαβατήριο Σλοβενίας, 1 διαβατήριο Ινδίας, 1 διαβατήριο Νορβηγίας, 1 διαβατήριο Ανδόρρας, 1 διαβατήριο Λετονίας, 2 διαβατήρια Μολδαβίας και 1 άδεια ικανότητας οδηγήσεως Μολδαβίας, 13 διαβατήρια Ολλανδίας και μία 1 πολυλειτουργική έξυπνη κάρτα Ολλανδίας, 5 ταυτότητες Πορτογαλίας, 1 άδεια ικανότητας οδηγήσεως Βελγίου, 1 ταυτότητα Ρουμανίας. Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν και πλήθος κινητών τηλεφώνων τα οποία εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Έρευνα στο σπίτι της φίλης του αθλητή
Η σύντροφος του αθλητή προδόθηκε από ένα γκρί Volkswagen, που βρέθηκε παρκαρισμένο έξω από την καβάντζα του κέντρου της Αθήνας, το οποίο οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι της. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της κοπέλας και από τα ευρήματα, οι αστυνομικοί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη δικογραφία «για αμφότερους εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες των ανωτέρω συλληφθέντων». Ειδικότερα βρέθηκαν «1 άλμπουμ με φωτογραφίες, η υπ’ αριθμόν 110000749791 πράξη βεβαίωσης παράβασης της Δ-νσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 11 σελίδες εγγράφων στην αραβική γλώσσα, 1 τσαντάκι μέσης με την ένδειξη «Gucci», γκρι χρώματος, με διάφορα μοτίβα, 1 κλειδί εκκίνησης αυτοκινήτου μάρκας «VW», 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, διαφόρων προσώπων, 1 κάρτα αθλητού, η υπ’ αριθμόν …. κλήση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τον αθλητή, 1 ταυτότητα Ρουμανίας, 1 άδεια ικανότητας οδήγησης Σ. Αραβίας και 1 μπλοκάκι σημειώσεων. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ε συνελήφθη για κατοχή των προαναφερθέντων κατασχεθέντων εγγράφων και αντικειμένων, των οποίων τη νόμιμη κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει».

Η έρευνα στους λογαριασμούς του facebook
Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, εξετάζοντας τα ευρήματα επέκτειναν και την έρευνα τους στο Facebook προκειμένου να πιστοποιήσουν τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία «Στο υπ’ αριθμόν (ε) συνημμένο έγγραφο, εμφαίνεται ο λογαριασμός αυτής, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καθώς και φωτογραφίες της. Κατά την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε από 29-06-2020 κλήση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τον Ζ) αλλοδαπό αθλητή,καθώς και κάρτα αθλητή αυτού από τον Γυμναστικό Σύλλογο με φωτογραφία του. Ο τελευταίος, είναι προσεσημασμένος στην Δ.Ε.Ε., με πολλά διαφορετικά στοιχεία. Κατόπιν σύγκρισης των προαναφερθέντων φωτογραφιών με αυτές του άλμπουμ φωτογραφιών που βρέθηκε και κατασχέθηκε, προκύπτει ξεκάθαρα και άνευ αμφιβολίας ότι η ΣΤ με τον Ζ διατηρούν μεταξύ τους σχέση-δεσμό και ταυτόχρονα για αμφότερους εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες των συλληφθέντων. Επιπροσθέτως, 4 εκ των τριάντα 32 φωτογραφιών που ανευρέθησαν στην κατ’ οίκον έρευνα, απεικονίζουν τον Ζ, ενώ 14 τον Β.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ