23/09/2021

Ας πάρει μαθήματα από τον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης πως «βάζουν στη θέση τους» τον «Πόντιο Πιλάτο» Στόλτενμπεργκ και το ΝΑΤΟ

Την Τρίτη φθάνει στην Αθήνα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.  Και είναι γνωστός ο άθλιος ρόλος και του ιδίου και του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, κατά επίσης προκλητική παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

ΝΑΤΟ και Στόλτενμπεργκ συμπεριφέρονται ως «Πόντιος Πιλάτος», ανεχόμενοι την Τουρκία ν’ απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στόλτενμπεργκ έρχεται στην Αθήνα (αφού προηγουμένως επισκεφθεί την Άγκυρα) για να στηρίξει τις θέσεις της Τουρκίας περί αποστρατιωτικοποίησης των Νησιών μας!

Θα τολμήσει άραγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να «βάλει στην θέση του» το Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως το είχε κάνει ευθέως και ευθαρσώς ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή τους στις 10 Οκτωβρίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο;

Κύριε Μητσοτάκη, «ιδού η Ρόδος» αν θέλετε να υπερασπισθείτε την Ελλάδα. Θυμηθείτε τη γενναία στάση του τότε ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Να τι είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει – και αποδεικνύει καθημερινά, κατά γενική ομολογία – πως αποτελεί υπόδειγμα συνεπούς και αποτελεσματικού Συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ως προς όλο το φάσμα των υποχρεώσεών της.  Γι’ αυτό αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των Συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.  Τούτο συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Η Συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ, πρέπει να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα Σύνορά της, την Επικράτειά της και την Κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ.  Διότι οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου περί οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ όχι μόνο κατά το γράμμα τους αλλά, κατ’ εξοχήν μάλιστα, κατά το πνεύμα τους, το οποίο αναδεικνύεται από την ίδια την αποστολή της Συμμαχίας.  Και το πνεύμα αυτό δεν ανέχεται, κατ’ ουδένα τρόπο, οιασδήποτε μορφής προσβολή των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας μέλους του ΝΑΤΟ, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται.  Υπό διαφορετική εκδοχή αποδυναμώνεται, και δη επικίνδυνα, το ίδιο το ΝΑΤΟ.»

Παραθέτουμε το σχετικό video του ΑΠΕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ