Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και η παρέμβαση – κόλαφος απέναντι στους τουρκόψυχους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διάλογος που αποκαλύπτουν οι «Έγκυρες Πηγές» έγινε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης της Ντόρας Μπακογιάννη με εκπροσώπους του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Θράκης στην Κομοτηνή.

Οι επιστήμονες διαμαρτύρονταν ήπια στην Μπακογιάννη ότι οι δάσκαλοι που διδάσκουν την τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία δεν έχουν επαρκή γνώση της, γι’ αυτό και πρέπει να μετακληθούν άλλοι από τη γείτονα χώρα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο τοπικός βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος απηύθυνε το εξής ερώτημα στους παριστάμενους: «Μα, οι δάσκαλοι είναι μουσουλμάνοι απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας (ΕΠΑΘ). Τι γλώσσα μιλάνε και δεν τους καταλαβαίνετε; Ελληνικά; Αγγλικά; Πείτε μας!» Ακολούθησε σιωπή.

«Γιατί, ρε παιδιά, δεν αναγνωρίζετε ότι μιλούν πομακικά; Αυτό δεν είναι το θέμα;» Πάλι σιωπή. Διότι, αν οι επιστήμονες αναγνώριζαν ότι οι δάσκαλοι μιλούν πομακικά, θα έπρεπε να δεχθούν ότι η μειονότητα δεν είναι «τουρκική» στο σύνολό της.

Ο γύρος έκλεισε με παρέμβαση της Ντόρας, η οποία τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας «στη γλώσσα καταγωγής». Δηλαδή, όποιος τουρκογενής διδάσκεται στα τουρκικά, όποιος Πομάκος στα πομακικά κοκ. Αυτά τα ωραία έγιναν στη Θράκη προ δέκα ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ