Το φάντασμα του Παπανδρέου πλανάται πάνω από τον Μαξίμου – Θα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ίδιο πολιτικό τέλος με εκείνης του Γιωργακη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μόνος πρωθυπουργός, τουλάχιστον στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης που δεν έφυγε απο την εξουσία με εκλογές αλλά μέσω μιας πρωτόγνωρης επιβολής της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ που είχε σαν αποτέλεσμα την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου.

0BE9A148 57E9 486F 98C1 67574D968C3A

Μαλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου παρά τα όσα ειρωνικά λέγονταν για την ευφυΐα του είχε καταλάβει τι συμβαινει και για αυτο έκανε λόγο κάποια στιγμή για πραξικόπημα που σχεδιαζόταν και όλοι τον πήραν στην πλάκα και στο αστείο. Τελικά έφυγε με ένα πιο σύγχρονο τρόπο από τα πραξικοπήματα άλλων δεκαετιών.

Αυτό είναι και το κοινό σημείο αλλά και η τεράστια διαφορα του με τον Μητσοτακη. Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για να σχεδιαστεί μια απομάκρυση του από την εξουσία που θα έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά της απομάκρυνσης του Γιώργου Παπανδρέου το 2011. Η μόνη διαφορα είναι ότι ο Παπανδρέου το είχε καταλάβει και για αυτό μιλαγε για πραξικόπημα σε αντίθεση με τον Μητσοτακη που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Ο Μητσοτάκης έχει την διαβεβαίωση ότι ελέγχει τα πάντα. Υπουργούς, βουλευτές, ΜΜΕ, επιχειρηματιες κτλ.

Πιστεύει ότι δεν μπορεί να εκδηλωθεί καμία κίνηση αμφισβήτησης του γιατί θα συντριβεί αμέσως.

Έχει την διαβεβαίωση από σύμβουλους και παρατρεχάμενους ότι όλοι πίνουν νερό στο όνομα του είτε από συμπάθεια και στήριξη είτε από φοβο στην παντοδυναμία του.

Χαρακτηριστικο μαλιστα του απόλυτου ελέγχου που ασκεί είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις οποίες με αναγωγή η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει με 52 μπορεί και με 54 τοις εκατό.

Μέσα στην ΝΔ αυτή την στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι που ασφυκτιά με την ηγεσία Μητσοτακη. Και που μπορεί να αποτελέσει την βάση, την μαγιά για την πτώση του.

Οι συμφωνίες για την Βόρεια Μακεδονία, τα μυστικά δείπνα για την κατάσταση στη Μόρια, το ρίξιμο επιχειρηματιών στη μοιρασιά της πίτας για το Μενουμε Σπίτι, τα προσωπικά παράπονα υπουργών που εσκεμμένα τους αφαιρούνται αρμοδιότητες και καταλήγουν να μην τους δείχνουν ούτε οι κάμερες σε δημόσιες εκδηλώσεις ενώνουν μεγάλη ομάδα βουλευτών ενατιον του που ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνουν την κίνηση τους.

Οι μηχανισμοί αμφισβήτησης του εκάστοτε αρχηγού στο εσωτερικό της ΝΔ είναι καλά δομημένοι και είναι ισως και το μόνο κομμάτι που λειτουργεί άρτια, δεκαετίες τωρα.

Ήδη γινονται τροχιοδεικτικές βολές μέσω δημοσιευμάτων σε φιλικά μέσα της Νέας Δημοκρατίας ώστε να μετρηθούν τα κουκιά.

Και όλα αυτά κάτω από την μύτη του Μητσοτακη που νομίζει ότι ελέγχει τα πάντα, επειδή με προσχημα τον Κορωνοϊο ακυρώνει την ΔΕΘ και τις παρελάσεις ώστε να μην βρεθεί ποτέ σε περιβάλλον όπου θα μπορούν να υπάρξουν πολίτες που διαμαρτύρονται αλλά την πάτησε με κράξιμο στην Καρδίτσα.

Που νομίζει ότι ελέγχει τα social media και τα sites μέσα από δήθεν μηχανισμούς ελέγχου των fake news.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η μάσκα όσο μεγάλη και αν είναι δεν αρκεί για να καλύψει την γύμνια του. Όλοι το βλέπουν αλλά φοβούνται να το πουν. Όχι όμως για πολύ ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ