Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας : ¨Τον Απρίλιο 81.570 κρούσματα απεκρύβησαν¨ !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρισμός πως ο αριθμός των κρουσμάτων από τον Απρίλιο και εντεύθεν αποκρύπτονται

Μετά από τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προς τον Μουχαρρέμ Σαρίκαγια-αρθρογράφο της εφημερίδας Haberturk, σχηματίστηκαν απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που δίνονται για το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά. ο υπουργός στη δήλωση που έκανε αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων είχε πει πως “τον Απρίλιο το ποσοστό των τεστ που έβγαιναν θετικά ήταν 20% δηλαδή αν γινόταν σε πέντε άτομα τεστ το ένα έβγαινε θετικό ενώ αυτό το ποσοστό τώρα έχει πέσει στο 10% αλλά μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τους νομούς. Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα το ποσοστό των κρουσμάτων ξεπέρασε το 24% του συνόλου της Τουρκίας, ενώ αυτή την εβδομάδα έπεσε στα επίπεδα του 12%. Στην Κωνσταντινούπολη ο αριθμός των κρουσμάτων είναι στο 15% του συνόλου της Τουρκίας”. Μετά από τη δήλωση αυτή του υπουργού, σε δήλωση που έκανε ο καθηγητής Καγιλχάν Παλά, μέλος της Oμάδας Παρατήρησης Covid 19 του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, ανέφερε πως από τον Απρίλιο και εντεύθεν, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων δεν ανακοινώνονται.

Στο λογαριασμό του στο Twitter ο Παλά, δήλωσε το εξής :

“Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων τον Απρίλιο ήταν 20%. Σύμφωνα με τον γαλάζιο πίνακα τον Απρίλιο

Συνολικός αριθμός τεστ 941.214

Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 106.673

Ποσοστό κρουσμάτων επί των τεστ 11,3%

Αν όμως το ποσοστό θετικών τεστ ήταν 20%, τότε αυτό σημαίνει 188.243 κρούσματα και υπό αυτή την έννοια 81.570 κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν”.

https://halktv.com.tr/gercek-vaka-sayilari-nisandan-beri-gizleniyor-iddiasi-436128h

6/10/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ