Πλήρως ανεξέλεγκτος ο Ερντογάν, πρωτοφανής η ανοχή της Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Τουρκο Πρόεδρο Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που ειχε σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. « Η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό» της Ελλάδας και της Κύπρου» ειπε ο Ερντογάν , λέγοντας μάλιστα στην Γερμανίδα καγκελάριο οτι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ.
« Τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαικης Ένωσης δεν πρέπει να θυσιάζονται για μικρά συμφέροντα κάποιων κρατών μελών» ειπε ο Ερντογάν αναφερόμενος ουσιαστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Συμφωνα με ανακοινωση της Προεδρίας της Τουρκίας στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, αξιολογήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Ο τουρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση της συνόδου της Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα επέτρεπαν να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις και να τεθούν τα θεμέλια για διάλογο και συνεργασία.
«Παρά την καλοπροαίρετη στάση της Τουρκίας , η ΕΕ έγινε αντικειμενο εκβιασμών και πιέσεων » ισχυρίστηκε προκλητικά Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαικης Ένωσης δεν πρέπει να θυσιάζονται για μικρά συμφέροντα»
Στην Τουρκική ανακοίνωση δεν αναφέρεται παντως τι κι αν απάντησε η καγκελάριος Μερκελ στην νέα πρόκληση του Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ