Ο τρόμος της χλιδής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πολυτελές δωμάτιο νοσοκομείου! Οποία πρόκλησις δι’ ημάς τους ελληνοφώνους δημοσιολόγους που ζούμε σπαρτιάτικα…

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«δημοκρατία»

Επειδή μετεδόθη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ νοσηλευόταν σε «χλιδάτο δωμάτιο» (προφανώς, αντί να χαροπαλεύει σε παγκάκι στην Ουάσινγκτον, όπως θα προτιμούσαν ένιοι «ανθρωπιστές» δημοσιογράφοι), συνετέθη σχετικό αφήγημα, που αφορά έναν παράλληλο κόσμο. Τιτλοφορείται «Δημοσιογράφοι με μισούνε, τέζα θέλουν να με δούνε».

Ο Ντόναλντ έβηξε πάλι. Ανήμπορος σαν κοκοβιός που πάλεψε με την πετονιά και δεν βάσταξε άλλο να σπαρταράει. Η αρρώστια τούτη δεν νικιέται εύκολα, η ρημάδα. Η Μελάνια πήρε το ιδρωμένο τουλουπάνι, το ξέπλυνε στο λαβομάνο, του ‘ριξε λίγο ξίδι και το πήγε αλαφιασμένη μέχρι το κρεβάτι. Ο θόρυβος ήταν αβάσταχτος. Κάθε ξερόβηχας του Ντόναλντ προκαλούσε κι ένα ανατριχιαστικό τρίξιμο στον σουμιέ του κρεβατιού.

«Αχου, το ρημάδι θα με στείλει πριν το χτικιό! Λάδωσέ το, μανίτσα μου, να μην τρίζει!» φώναξε σπαρακτικά ο πρόεδρος της Αμερικής.

«Τι έγινε, αγάπη μου; Τι έπαθες πάλι; Ποια συμφορά χτύπησε το φτωχόσπιτό μας;» τον ρώτησε η Μελάνια. Ξεΐγκλωτη ήταν η κακομοίρα. Με τόση λάτρα, σκότωμα στη δουλειά της φάμπρικας και νυχτέρια στο πλάι του άντρα της, δεν είχε χρόνο ούτε μια χτενισιά να ρίξει με τη βούρτσα που της έκανε δώρο η κυρα-Ρηνιώ στον γάμο της.

Χαραγματιά που φάρδαινε και μάκραινε η άσπρη ρίζα στο βασανισμένο της κεφάλι, αλλά ο Ντόναλντ, με τα εκφραστικά μάτια του, που έσταζαν αγάπη και θαυμασμό για το στεφάνι του, έβλεπε μια κόρη πανώρια, λατρεμένη, σαν γλυπτό ελληνικό, από αυτά που είχε στη συλλογή της η οικογένεια Μητσοτάκη μέχρι να τα δωρίσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

«Αχ, βρε καημένη, κι εσύ, τι τραβάς για μένα…» είπε ο Ντόναλντ, ρουφώντας αργά το φασκόμηλο που του ’φτιαξε η Μελάνια και συνέχισε: «Ας όψονται οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Θα έμενα κι άλλο στον καλό τον θάλαμο στο στρατιωτικό νοσοκομείο, το αμερικάνικο, στο δωμάτιο που είναι μέγκλα, φίνο κι άνετο, αλλά με κατάλαβαν οι μπαγάσηδες και τώρα δεν μπορώ να κάνω πίσω. Ούτε σε ράντσο στο “Σωτηρία” δεν μου επέτρεψαν να κάτσω, για να γιάνω το βασανισμένο μου κορμί, οι αδέκαστοι Ελληνες δημοσιογράφοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ