Κορωνοϊος και τραπεζάκια έξω κατάντησαν τους δρόμους των μεγάλων δήμων της Αττικης, ένα ατελείωτο πανηγύρι του κιτς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με προσχημα τον Κορωνοϊο και την ανάγκη για απόσταση αναμεσα στα τραπέζια και τους θαμώνες οι κεντρικοί δρομοι των Αθηνών έχουν γεμίσει τραπεζοκαθίσματα χωρίς λογική και χώρο για τους πεζούς.

Ειδικά στους κεντρικούς δρόμους ή στους δρόμους που είναι κοντά σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ γίνεται χαμός από τραπεζάκια με τους πεζούς να κάνουν ακροβατικά για να περάσουν.

Ακόμη και σε δρόμους που οι δήμοι έχουν φτιάξει αναπηρικές ράμπες για να περνάνε τα αναπηρικά καροτσάκια, μπαίνεις με το καροτσάκι και εγκλωβίζεσαι καθώς το πεζοδρόμιο στην πορεία είναι κλειστό από τους θαμωνες των καφέ και των σουβλατζίδικων.

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος απο την δημοτική αστυνομία για το αν η κίνηση των πεζών μπορεί να γίνει με άνεση στα πεζοδρόμια που υπάρχουν τραπεζάκια.

Όλη η Αθήνα θυμίζει εμποροπανήγυρη μια άλλης μακρινής εποχής όταν δεν υπήρχαν νόμοι και ο κάθε ένας έστρωνε τα υπαίθριο μαγαζιά του όπου έβρισκε.

Και βέβαια σε δρόμους που τα πεζοδρόμια είναι μικρά η λύση είναι να μπαίνουν τραπεζάκια πάνω στον δρόμο εμποδίζοντας έτσι και τα αυτοκίνητα που θέλουν να παρκάρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ