Άθλιες αντιρωσικές δηλώσεις

Η Τουρκία τρομοκρατεί την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τις πειρατικές της ενέργειες , αλλά εμείς παίζουμε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ως πρώτη τους έννοια τη Ρωσία και το πώς θα την εμποδίσουν να έχει παρουσία στη Μεσόγειο.

Ο πραγματικός λόγος που ασχολούνται, έστω και τυπικά, με την Ελλάδα δεν είναι φυσικά γιατί ανησυχούν για μας, αλλά γιατί θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως «ανάχωμα» της ρωσικής παρουσίας στη Μεσόγειο, την ώρα που προσπαθούν να πείσουν την Τουρκία να μην ανέβει τελείως στο άρμα του Πούτιν.

«Πολύτιμο εταίρο» και «αφοσιωμένη στην ασφάλεια» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές του δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ανησυχεί περισσότερο για την… «κάθοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο». Γι’ αυτό και δεν πάει κανείς κόντρα στην Τουρκία. Για να μείνει στο… μαντρί του ΝΑΤΟ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δική μας τύχη.

«Συζητήσαμε τις ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο. Αυτό έχει προεκτάσεις για τη δική μας ασφάλεια, άρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από κοινού» είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ