ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ : Το τουρκικό προξενείο παίζει με την φωτιά !

Κείμενα του ιστολογίου 7/10 2020

Την είδηση τη διαβάσαμε στην εφημερίδα Μαχητής της Θράκης και είναι πραγματικά απίστευτη ! Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της ιστορίας σχετικά με τον εκπαιδευτικό Νιχάτ Χοτσικα.

PROTO4

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί μέλος της κοινότητας Γκιουλέν και για αυτό ακριβώς επιθυμεί (τουλάχιστον) να τον εξουθενώσει επαγγελματικά. Έτσι η Άγκυρα πέτυχε την απόλυσή του από το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης. Απόλυση όμως η οποία κρίθηκε παντελώς παράνομη και κλήθηκε το σχολείο να επιτρέψει την επιστροφή του εκπαιδευτικού στη θέση του.

PROTO2
Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, έπρεπε να πάει στις 6 Οκτωβρίου και αναλάβει καθήκοντα στο μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης. Μία μέρα πριν όμως με μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο ψευδομουφτής στα social media κάλεσε σε  συγκέντρωση μέλη της ομάδας στην οποία απευθύνονταν, ώστε να παρεμποδιστεί η νόμιμη ανάληψη καθηκόντων κυρίου Χότσικα !

Όπως και έγινε ! Μαζεύτηκαν δηλαδή 20-30  οι οποίοι δια της φυσικής τους παρουσίας, ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ τον κ. Χότσικα να αναλάβει καθήκοντα !

Παραθέτουμε το μήνυμα
PROTO6

¨Αγαπητή μου δάσκαλοι θέλω την προσοχή όσων έχουν παιδιά στο μειονοτικό γυμνάσιο. Ενημερωθήκαμε ότι αύριο το πρωί ο Χότσικα θα φτάσει στο σχολείο. Επομένως οι υπάλληλοί μας που είναι γονείς θα πρέπει να είναι εκεί στις 7:45 αύριο και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία χωρίς να προκαλούν βία.

Με σεβασμό”

Όλοι το πιάνουμε το υπονοούμενο….
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αθήνα, 6/10/2020
Αριθμ. Πρωτ:1659
Παίζουν με τη φωτιά τουρκικό προξενείο και διοίκηση Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης –Οργανώνουν επικίνδυνες συγκεντρώσεις πυροδοτώντας τη βία και εμποδίζοντας την είσοδο στο σχολείο σε εκπαιδευτικό που επιχείρησε να αναλάβει διδακτικά καθήκοντα!
Παίζουν με τη φωτιά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου και οι διοικούντες το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Όχι μόνο απαγορεύουν την ανάληψη εκπαιδευτικών καθηκόντων από τον εκπαιδευτικό Νιχάτ Χότσικα, καταπατώντας τις εντολές της ελληνικής πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα προβαίνουν σε υποκίνηση εκδηλώσεων μίσους, οργανώνοντας δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις μπροστά από το σχολείο. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μήνυμα του ψευδοΜουφτή (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1), ο οποίος χθες βράδυ με μήνυμά του σε ομάδα που ελέγχει στα social media κάλεσε σε συγκέντρωση μέλη της ομάδας, ώστε να παρεμποδιστεί η νόμιμη ανάληψη καθηκόντων του συναδέλφου μας.
Η ιστορία του Νιχάτ Χότσικα είναι  γνωστή στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα με την παράνομη απόλυσή του το 2016 από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις (ενδεικτικά ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2)να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο του. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή να αναρτηθεί το όνομά του στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο ΠΣ My School. Η τελική απόφαση ανάληψης καθηκόντων, με εντολή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ξάνθης και του Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης θα έπρεπε να εφαρμοστεί σήμερα το πρωί. Όμως στην είσοδο του σχολείου βρέθηκαν 20-30 άτομα, δήθεν αυθόρμητα συγκεντρωμένα (μετά από εντολή του ψευδοΜουφτή), που εμπόδισαν την είσοδο του εκπαιδευτικού στο σχολείο, με τουρκόφωνα ΜΜΕ να καλύπτουν πανηγυρικά την «εκδήλωση»! Πρωτοφανείς, τριτοκοσμικές εικόνες στην ελληνική δημοκρατία που δεν τιμούν κανέναν.  Δυστυχώς όμως παρατηρείται και ολιγωρία ορισμένων εκ των εποπτικών αρχών της πολιτείας που υπέκυπταν μέχρι τώρα στους εκβιασμούς προξενείου και διοίκησης του σχολείου και δεν εφάρμοζαν τον νόμο.
Η ΟΙΕΛΕ έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν από τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου και τη διοίκηση του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Είναι φανερό ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, παίζοντας με τη φωτιά. Προειδοποιούμε τις αρχές και την ελληνική κυβέρνηση ότι τα πράγματα στην Ξάνθη είναι εκτός ελέγχου. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η σωματική ακεραιότητα του Νιχάτ Χότσικα και των εκπροσώπων μας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο. Ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει άμεσα την εφαρμογή των αποφάσεών της.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ