Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή – Ποιοι καταδικάστηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση.

Έτσι επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οι Νίκοσ Μιχαλολιάκος, Ηλίασ Κασιδιάρης, Ιωάννησ Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταροσ, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Επισης δικαστήριο κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καταδικαστηκαν και είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της ΧΑ, Θέμις Σκορδέλη και η σύζυγος του Γ. Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου 2019 είχα αποφανθεί ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες είναι μεμονωμένα περιστατικά, που δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Η ετυμηγορία για τη δολοφονία Φύσσα

Το,δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Γιώργο Ρουπακιά και για συνέργεια σε αυτή 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των 9 αρχικών παθόντων.

Για τους υπόλοιπους παθόντες το δικαστήριό μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Οσο αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα ενώ κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Με πληροφορίες από το enikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ