Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εξευμενισμός του θηρίου οδηγεί στην εξαγρίωσή του, όχι στην εξημέρωσή του! Αυτό είναι αξίωμα στην πολιτική – ειδικά στα διεθνή ζητήματα.

Η παγκόσμια κοινότητα έχει διαπιστώσει του λόγου το αληθές και στην περίπτωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με τους μπολσεβίκους και σε μια σειρά από άλλες περιπτώσεις, όπου ένα κακό το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και αποφασιστικά γιγαντώθηκε μέχρι του σημείου να καταστεί ανεξέλεγκτο.

Το κακό που συμβολίζει η Τουρκία πάλι γιγαντώνεται και σύντομα μπορεί να το δούμε να απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ισραήλ, αλλά το σύνολο της Ευρώπης. Η μανία του Ερντογάν για κυριαρχία και η σκοτεινή… ονείρωξη για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε συνδυασμό με τη θεωρία του παντουρκισμού, είναι σίγουρο ότι θα τον οδηγήσουν σε μια σειρά από πολεμικού τύπου ενέργειες.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο νεοοθωμανός τύραννος της Τουρκίας, την Πέμπτη «θα ανοίξει» για το «κοινό» το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Για ακόμη μία φορά η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή τη βαρβαρότητα ήταν εγκληματικά άτονη – και στην ουσία αποτελούσε μια εκδήλωση αδιαφορίας για την εξέλιξη. Αυτό το σκηνικό, δυστυχώς, θυμίζει πολύ τα χρόνια των απανωτών ναζιστικών επεκτάσεων και επιθετικών ενεργειών, οι οποίες έμεναν αναπάντητες «ανοίγοντας την όρεξη» του Χίτλερ για ακόμη περισσότερα.

Η συμπεριφορά του ημιπαράφρονα τυράννου Ερντογάν προς όλες τις γειτονικές (αλλά και σε πολλές μη γειτονικές προς την Τουρκία) χώρες θυμίζει πολύ τα χιτλερικά καμώματα της δεκαετίας του ’30. Οι ισχυρές χώρες της Δύσης αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν μετωπικά το πρόβλημα όταν είχε ήδη δρομολογηθεί η εκατόμβη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βρισκόταν σε εξέλιξη το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλουν να προετοιμάζονται άμεσα για το ενδεχόμενο αναμέτρησης με την Τουρκία διότι όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί βαδίζουν τα πράγματα – εκτός εάν προλάβει άλλη δύναμη και «συνετίσει» τον Ερντογάν, όπως του πρέπει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ