Ρομά οι ρατσιστές δολοφόνοι του γέροντα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή πήραν οι τέσσερις αδίστακτοι Ρομά που τσάκισαν με ρόπαλα το κεφάλι ενός ανυπεράσπιστου ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, στο Μονοδένδρι της Κάτω Αχαΐας, για να τον ληστέψουν. Το θύμα τους εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η σύλληψη των τεσσάρων δολοφόνων επιτεύχθηκε χάρη στο DNA που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από το σπίτι και το αυτοκίνητο του 88χρονου, το οποίο επιχείρησαν να κλέψουν χωρίς επιτυχία. Το δείγμα ταυτοποιήθηκε με αυτό που ελήφθη από τους τέσσερις σεσημασμένους στον καταυλισμό Ρομά στα Βραχνέικα.

Οι δράστες, ηλικίας 19 έως 40 χρόνων, είχαν εισβάλει στο σπίτι του ηλικιωμένου το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου. Ακινητοποίησαν σε μια καρέκλα το θύμα και άρχισαν να το χτυπούν ανελέητα με γροθιές και ρόπαλα ζητώντας να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τις οικονομίες του. Οι Ρομά εγκατέλειψαν το γεροντάκι αιμόφυρτο, κλέβοντας μόνο ένα κινητό τηλέφωνο! Την επόμενη μέρα η γυναίκα που έκανε τις δουλειές του σπιτιού βρήκε τον 88χρονο να ψυχορραγεί.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όμως άντεξε μόλις δέκα μέρες, καθώς οι ληστές τού είχαν προκαλέσει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τις οποίες έχασε τελικά τη ζωή του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις από τους Ρομά, οι οποίοι ομολόγησαν και «έδωσαν» τον τέταρτο. Δυο από αυτούς τσάκισαν στα χτυπήματα τον ηλικιωμένο, ενώ οι άλλοι δύο φύλαγαν τσίλιες. Ολοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, απόπειρα κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιτέθηκαν στο θύμα τους ακριβώς λόγω της αδυναμίας του να αντιδράσει. Είναι ορισμός του ρατσιστικού εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ