Δισεκατομμυριούχοι και κορωνοϊός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελάχιστες πληροφορίες που αφορούν το «πού πάνε τα λεφτά» μπορεί να συνοψίσουν την παρελθούσα εικοσιπενταετία

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«δημοκρατία»

Στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο: «Κορονοϊός: Σε νέα ύψη ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων εν μέσω πανδημίας». Στο κείμενο, μεταξύ πολλών άλλων εξαιρετικά σημαντικών αριθμών, στατιστικών και δεδομένων, αναφερόταν ότι «ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφει έκθεση της τράπεζας UBS και της εταιρείας συμβούλων PwC. […] η περιουσία τους αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο και πλέον τους πρώτους μήνες της πανδημίας, φθάνοντας τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο».

Κοντολογίς, το χρήμα φέρνει χρήμα, ο κορονοϊός ήταν και παραμένει τεράστια πηγή εσόδων για τους εξωφρενικά πλούσιους και αυτοί έχουν κάθε συμφέρον να συνεχιστεί το ίδιο βιολί. Αν μέσα σ’ ένα τρίμηνο αυξάνεις κατά 25% περιουσία που χρειάστηκε μια ζωή για να φτιάξεις (ή η εργασία πολλών γενεών αν την έχεις κληρονομήσει), τότε έχεις ανακαλύψει τη φάμπρικα του αιώνα!

Επίσης, στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε το εξής διαφωτιστικόν: «Ο αθροιστικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων πενταπλασιάστηκε ως δεκαπλασιάστηκε τα τελευταία 25 χρόνια – δηλαδή το διάστημα που καλύπτει η βάση δεδομένων της UBS και της PwC».

Έχοντας υπ’ όψιν τα προαναφερθέντα, ας αναλογιστούμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 25 έτη, στη διάρκεια των οποίων οι δισεκατομμυριούχοι έχουν πενταπλασιάσει και δεκαπλασιάσει τις περιουσίες τους. Ας θυμηθούμε τα φρούτα των… ΜΚΟ, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, τη βιομηχανία του δικαιωματισμού, την επίθεση στα εθνικά κράτη, την πολιτική ορθότητα και την αρλουμποπλημμύρα που έχει πάρει παραμάζωμα τον κόσμο όπως τον γνωρίσαμε. Όλες αυτές οι κατσαρές τρίχες, που είναι πολύ της μοδός και προβάλλονται συστηματικά από τα κατεστημένα ΜΜΕ, τα κόμματα της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας, από τα πανεπιστήμια και άλλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής… άποψης, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά τρικ των δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι θέλουν να πάρουν χρήμα από την τσέπη της μεσαίας τάξης, της κατώτερης, αλλά και από τους μεσοανώτερους. Αρχισαν πρώτα με την πνευματική εξαθλίωση των μαζών και τώρα προχωρούν και στην οικονομική. Αυτό είναι όλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ