Αττική: Έρχεται χοντρό πακέτο νέων μέτρων για τον Κορωνοϊο – Μάσκες, ωράριο καταστημάτων και καταληψεις στο επίκεντρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ της Τετάρτης σας είχαμε ενημερώσει από το Ολυμπια για τις δύσκολες στιγμές στο Μαξίμου όπου σχεδιαζόταν η τελική μορφή των νέων μέτρων. Σήμερα είμαστε πολύ πιο κοντά στην ανακοίνωση τους.

Ποια είναι τωρα τα νέα μέτρα;

Το πρωτο και κυριότερο είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι μια δύσκολη απόφαση με τεράστιο πολιτικό κόστος που μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ αναλόγως με τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει.

Νέα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εστίαση: Μετά την κατακραυγή μιλούν για ανοικτά ως τη μια το βράδυ

Μετά έρχεται το ωράριο των καταστημάτων που σχεδιάζεται το κλείσιμο όλων στις 22:00 το βράδυ. Αυτό θα δώσει την χαριστική βολή στην εστιαση καθώς 22:00 με 00:00 είναι οι ώρες του μεγάλου τζίρου.

Και έχουμε και το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν παντού έκτακτα μέτρα κι εκεί τίποτα, συμφωνα με όσα λένε στην κυβέρνηση. Συνεπως οποία ανακοίνωση νέων μέτρων θα συνοδεύεται και από προώθηση αναγκαστικών λύσεων στο θέμα των καταλήψεων.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε και εισβολή αστυνομικών στα υπο κατάληψη σχολεία, ένα σενάριο που παίζει παρά πολύ παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ