Τουλάχιστον 107 νεκροί τζιχαντιστές στο Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αναφέρει ότι μεγαλώνει ο αριθμός των υποστηριζόμενων από την Τουρκία νεκρών τζιχαντιστών που μάχονται στο Αζερμπαϊτζάν. Ακτιβιστές του SOHR κατέγραψαν 26 θανάτους Σύριων μαχητών κατά τις τελευταίες 48 ώρες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που πολεμούσαν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και ενάντια στην Αρμενία. Κατά συνέπεια ο συνολικός αριθμός των θανάτων των Σύριων μισθοφόρων, από τότε που η Τουρκία τότε έριξε στην σύγκρουση, έφτασε τους 107.
Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR, πως η Τουρκία τις επόμενες μέρες και ώρες, ετοιμάζεται να στείλει πάνω από 400 μαχητές των δυνάμεων “Σουλτάνου Μουράτ” & “Μεραρχίας Χαμζά” . Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των Σύριων μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν, μετά από τους 250 μαχητές που έστειλε η τουρκική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, έχει φτάσει περίπου τους 1.450.

Πριν από λίγες μέρες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι τουρκικές εταιρείες ασφαλείας και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να μεταφέρουν και να εκπαιδεύουν μεγάλο αριθμό μαχητών των υποστηριζόμενων από την Τουρκία φατριών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στο Αζερμπαϊτζάν. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές είναι Σύριοι Τουρκμενικής καταγωγής.

Αυτές οι αναφορές δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει μετατρέψει την κατεχόμενη περιοχή στο Άφριν και τις γύρω περιοχές σε στρατόπεδα στρατολόγησης και εκπαίδευσης, από τα οποία οι ισλαμιστές τζιχαντιστές μεταφέρονται σε χώρες όπου η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της.

Η στρατολόγηση, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη ισλαμιστών εξτρεμιστών από το τουρκικό κράτος υπό το καθεστώς Ερντογάν, είναι ένα παλιό όργανο της νέας επεκτατικής και εθνικιστικής τουρκικής πολιτικής. Οι μισθοφόροι έχουν γίνει οι παράνομοι εταίροι του επίσημου τουρκικού καθεστώτος μέσω της πρόσβασής τους σε δομές και πόρους κρατικής εξουσίας, ενώ το τουρκικό κράτος τους παρέχει ακόμη και ασυλία από το διεθνές δίκαιο. Έτσι, το τουρκικό καθεστώς συστήνει και υποστηρίζει έναν ριζοσπαστικό ισλαμικό στρατό.

Σε ολόκληρη την περιοχή, οι ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν γίνει το νέο πρόσωπο της επιθετικής επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, προκαλώντας βίαιες συγκρούσεις και χάος.

Ένας από τους στρατηγούς του SNA, ο Ζιγιάντ Χατζί Ουμπείντ, έχει δηλώσει δημοσίως ότι 70.000 μαχητές SNA είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τα τουρκικά συμφέροντα και την ασφάλεια, όπου απαιτείται. Παραδέχθηκε ότι βρίσκονται ήδη στο Αζερμπαϊτζάν, όπου πολεμούν ενάντια στις αρμενικές δυνάμεις και, ως εκ τούτου, ανταποδίδουν την χάρη για την υποστήριξη που τους παρέχει η Τουρκία.

https://massispost.com/2020/10/sohr-reports-at-least-107-jihadist-mercenaries-killed-in-nagorno-karabakh-battles/

9/10/2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ