29/07/2021

Νέο Κόμμα: Ψάχνουν αυτόν που θα ρίξει τον Μητσοτακη (Βίντεο)

Κατά καιρούς έχουν γραφτει πολλά για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος με πατριωτικό πρόσημο που θα κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο δεξιά της ΝΔ με ανοίγματα όμως και στον χώρο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ του 80.

Στις αρχές του 2019 λόγω και της συμφωνίας των Πρεσπών οι συζητησεις των ενδιαφερομένων είχαν προσχωρήσει αρκετά αλλά δεν έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα λόγω της επέλασης Μητσοτακη που η δυναμική του έδειχνε ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και με αυτοδυναμία μαλιστα, γεγονός που συσπείρωσε δυνάμεις γύρω από την ΝΔ οι οποίες όμως δεν εκφράζονταν πλήρως από την ΝΔ του Μητσοτακη.

15 μήνες μετά την νίκη της ΝΔ το έργο επαναλαμβάνεται με τις δυνάμεις που ασφυκτιούν στο μαντρί του Μητσοτακη να ψάχνουν ξανά διέξοδο σε συνεργασία με εξωκομματικους που προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο πατριωτικό, κεντροδεξιό χώρο.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι συζητησεις και οι επαφές για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος από τα σπλάχνα της ΝΔ έχουν αναζωπυρωθεί και οι πρόθυμοι να το ακολουθήσουν είναι αρκετοί, το πρόβλημα όμως είναι ένα και μεγάλο: Ποιος θα μπει μπροστά που θα έχει τη δυναμική να ρίξει τον Μητσοτακη και να καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή με ένα ποσοστό που θα του επιτρέπει να κινεί τα νήματα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δυο ονόματα από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία που θα μπορούσαν να ηγηθούν μια τέτοιας κίνησης με προσδοκίες επιτυχίας.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι μέσα από τη ΝΔ που ενθαρρύνουν μια ελεγχόμενη διάσπαση της ΝΔ με στόχο να αποδυναμωθεί ο Μητσοτάκης και να ηγηθούν εκείνοι της νέας κατάστασης στο κόμμα όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά την πτώση του Μητσοτακη.

Κακά τα ψέματα, η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι όχι απλώς πρώτη αλλά και με μεγάλη διαφορα από το δεύτερο κόμμα. Αυτό όμως αντί να συσπειρώνει τη ΝΔ την αποσυνθετει καθώς όσο η ΝΔ είναι πρώτη θα είναι αρχηγός και ο Μητσοτάκης.

Το παζλ της δημιουργίας ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ είναι ακόμη σε πολύ δύσκολη φάση. Όλοι στα λόγια είναι πρώτοι αλλά στην πράξη δεν τολμά κανείς να βγει μπροστά, πολύ περισσότερο να χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτακη.

Έτσι ο Μητσοτάκης κοιμάται ήσυχος ή τουλάχιστον αυτό νόμιζει.

Άλλωστε αν δεν βρεθεί εθελοντής στην παρένθεση του Κυριακου μέσα από τον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ θα βρεθεί από τον επιχειρηματικό χώρο καθώς υπάρχει πολύ γνωστός επιχειρηματιας που έχει πολιτικές βλέψεις και χρειάζεται μόνο ένα έναυσμα για να μπουκάρει στην πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ