Όταν οι Τούρκοι κατέσφαξαν εκατοντάδες άμαχους διαδηλωτές στην Άγκυρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Janet Grabowski, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ασχολείται κυρίως με τους Κούρδους, αναφέρθηκε στη «μαύρη» επέτειο της πλέον πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας στην ιστορία της Τουρκίας (10 Οκτωβρίου 2015) με 109 νεκρούς και 500 τραυματίες.

Η διπλή έκρηξη από βομβιστές αυτοκτονίας, χτύπησε συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με θέμα το Κουρδικό.

Οι τουρκικές Αρχές έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος (σ.σ. ποιος είναι αποδεδειγμένα μεταξύ των χρηματοδοτών του άραγε;), το οποίο δεν αναγνώρισε ποτέ ότι έκανε αυτή την επίθεση, όπως και καμία άλλη οργάνωση.

Μάλιστα, η κουρδική πλευρά κατηγόρησε το καθεστώς Ερντογάν ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση, άποψη που σιωπηρά δεν αντέκρουσαν και εξωτερικοί παρατηρητές, καθώς τα δύο αδέρφια που έκαναν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, ήταν συνδεδεμένοι με την οργάνωση Dokumacılar, τουρκικό παρακλάδι του ISIS που στόχευε Κούρδους στη Συρία.

Η επίσημη έκθεση της EUINTCEN ενός οργανισμού πληροφοριών της ΕΕ, της οποίας η ιστοσελίδα Ahval είχε αντίγραφο, ανέφερε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της 10ης Οκτωβρίου 2015 σε μια ειρηνευτική πορεία έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί κατόπιν εντολής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας ( AKP).

Η τρισέλιδη έκθεση της EUINTCEN κυκλοφόρησε ως επείγουσα, κορυφαία απόρρητη ενημερωτική σημείωση, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2015 – μόνο τρεις ημέρες μετά την επίθεση.

Τι ανέφερε η Grabowski:

«Σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη σφαγή στην Άγκυρα, όπου 2 βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν πάνω από 110 άτομα και τραυμάτισαν 500 Κούρδους και αριστερούς σε ένα Ράλι Ειρήνης για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκικής Κυβέρνησης και του PKK.

Πήρε 44 λεπτά στις ιατρικές ομάδες για να φτάσουν και να βοηθήσουν τους 500 που ήταν τραυματισμένοι  και πέθαιναν. Αντίθετα, η αστυνομία έφτασε στη σκηνή με κανόνια νερού μέσα σε 14 λεπτά κάνοντας επίθεση σε εκείνους που δέχτηκαν επίθεση.

Παγκόσμιοι ηγέτες πρόσφεραν τα συλλυπητήριά τους στον Ερντογάν, ενώ πολλοί γνώριζαν ότι ήταν αυτός και το ΑΚΡ πίσω από αυτή την ενέργεια. Θα έπρεπε να είχαν εκφράσει συλλυπητήρια στον Ντεμιρτάς που είπε: «ήταν μια επίθεση από το κράτος στο λαό. Είστε δολοφόνοι, υπάρχει αίμα στα χέρια σας».

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ