Στέλνει αβέρτα στη φυλακή δημοσιογράφους ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Şevin Coşkun, αποκάλυψε την τριμηνιαία έκθεση Τύπου. Σύμφωνα με αυτή, 130 δημοσιογράφοι δικάστηκαν κατά τους τελευταίους τρεις μήνες και 10 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης άνω των 51 ετών.

Η Coşkun είπε ότι αυτή η έκθεση καλύπτει διάφορες μεθόδους καταπίεσης όπως βία, κράτηση, σύλληψη, αποκλεισμό, λογοκρισία εναντίον εργαζομένων στον Τύπο, καθώς και το κλείσιμο οργανώσεων μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι που εξέθεσαν και κάλυψαν ειδήσεις σχετικά με τους δύο χωρικούς που κρατήθηκαν από στρατιώτες και τους πέταξαν από ελικόπτερο του στρατού στο Βαν, συνελήφθησαν, η Coşkun είπε: «Στις 11 Σεπτεμβρίου, η πρόσβαση στο πρακτορείο Mezopotamya αποκλείστηκε. Ήταν το πρακτορείο που αποκάλυψε ότι δύο πολίτες, ο Osman Şiban και ο Servet Turgut, βασανίστηκαν και πετάχτηκαν από ελικόπτερο του στρατού στο Van. Τα γραφεία του πρακτορείου στο Βαν δέχθηκαν επίθεση από την Αστυνομία και συνέλαβαν δημοσιογράφους και διανομείς».

Σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 130 δημοσιογράφοι δικάστηκαν σε 56 υποθέσεις τους τελευταίους 3 μήνες, ενώ 10 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε 51 χρόνια και 10 μήνες στη φυλακή.

Κατά την ίδια περίοδο, 10 δημοσιογράφοι κρατήθηκαν και 3 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ