Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τα επτά ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοινώνει την απόφασή της για τα ελαφρυντικά. Τι θα γίνει με τις ποινές. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις της δίκης.Κανένα ελαφρυντικό, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Open Tv Σοφία Φασουλάκη, δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλλε ο Γιάννης Λαγός. «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας» είπε στο δικαστήριο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10 .

Στην περίπτωση που στους κατηγορούμενους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μειώνονται για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα 1 έως 5 χρόνια.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς ελαφρυντικό, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε βουλευτές της Χ.Α που δεν είχαν άμεση εμπλοκή-συμμετοχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ