Επεκτείνετε τώρα την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν ακόμα η τουρκική αρμάδα προσεγγίσει το Καστελόριζο, η Ελλάδα οφείλει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια και να ζητήσει ρητά την ακύρωση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ

Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και θεωρίες. Κάθε παθητική αντίδραση ανοίγει μία τεράστια κερκόπορτα στην εθνική μας κυριαρχία, όπως έχει ήδη αποδειχθεί. Η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις κάθε σπιθαμή εδάφους, αέρος και θαλάσσης.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν που οφείλει να κάνει, είναι η άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ειδικά στην πληττόμενοι περιοχή, στα 12 ναυτικά μίλια. Άμεσα, πριν ακόμα το τουρκικό ερευνητικό προσεγγίσει το Καστελόριζο. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση και απορούμε πραγματικά πως ακόμα δεν έχει γίνει.

Η δεύτερη κίνηση αναφορικά με την έναρξη του διμερούς διαλόγου, απορούμε πραγματικά πως σκέφτονται ακόμα να κατέβουν σε διάλογο έχοντας απέναντί τους τον σύγχρονο Χίτλερ, είναι η ρητή απαίτηση της ακύρωσης του παράνομου μνημονίου Σάρατζ – Τουρκίας. Η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε οποιονδήποτε διμερή διάλογο, εφόσον η Τουρκία προτίθεται να κάνει χρήση αυτής της συμφωνίας – εκτρώματος, που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει άμεσα, διότι το σχέδιο της Τουρκίας είναι ξεκάθαρο. Να παγιδεύσει την Ελλάδα σε έναν διάλογο όπου θα προβάλλει παρανοϊκές απαιτήσεις, αναγκάζοντας την ελληνική πλευρά να αποχωρήσει. Και έπειτα θα κάνει χρήση αυτής της αποχώρησης προκειμένου να χρεώσει στην Ελλάδα αδιάλλακτη στάση. Εξέλιξη που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Και θα αποφευχθεί μόνο με την ρητή απαίτηση ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου πριν από την έναρξη οποιοδήποτε διαλόγου.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία αναφορικά με αυτές τις κινήσεις δεν είναι απλώς εθνικά επικίνδυνη, αλλά και εξαιρετικά ύποπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ