Δεν αντέχουν χωρίς τον Λούλη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιοζήλευτη εμμονή επιδεικνύει η κυβέρνηση στο «βόλεμα» του Κωνσταντίνου Λούλη, του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος επανήλθε δριμύτερος, αυτή τη φορά σε θέση ειδικού συμβούλου του υπουργείου.

Ο κ. Λούλης παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από την αποκάλυψη ότι δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο που όριζε ο νόμος για τη θέση του γενικού γραμματέα, ωστόσο μερικές μόλις εβδομάδες μετά επέστρεψε στο υπουργείο ως άμισθος μετακλητός, με «ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές».

Μετά την αποκάλυψη ότι ο Κωνσταντίνος Λούλης επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ξανά το όπλο του, καταγγέλλοντας τον και ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα από τον Χάρη Θεοχάρη τα στοιχεία που να πιστοποιούν την ικανότητά του να διοριστεί, όπως, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι σπουδών του.

Ειδικότερα, η βουλευτής Δώρα Αυγέρη ζητά -με αίτημα κατάθεσης εγγράφων- να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Λούλης είναι διακεκριμένος επιστήμονας και ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 4622/2019 για τον διορισμό του ως ειδικού συμβούλου του υπουργού Τουρισμού. Η βουλευτής υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «στο έργο του κ. Λούλη εγγράφεται η συγγραφή βιβλίου στο οποίο υμνεί τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη χούντα».

Η Δώρα Αυγέρη μάλιστα επιτίθεται στον Κωνσταντίνο Λούλη και για τις «αμφιλεγόμενες», όπως τις αποκαλεί, δηλώσεις του από το προηγούμενο πόστο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, όποτε και είχε αναφέρει, εν μέσω πανδημίας, πως «μ’ άρεσαν πάντα οι διακοπές σ’ ένα έρημο, ήσυχο μέρος. Δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος να είμαστε σε ένα ξενοδοχείο, να περιμένουμε ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύουμε».

Σημειωτέον, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει το ζήτημα του διορισμού του εδώ και λίγες ημέρες, με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Στέργιο Καλπάκη να καλεί τη Ν.Δ. να απαντήσει «γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος;».

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ