Προσπάθεια Μητσοτακη για αυστηρό μήνυμα στην Τουρκια μετά απο έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από ένα τσουνάμι εσωκομματικών πιέσεων έστειλε ένα μήνυμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυστηρό, στην Τουρκια τονίζοντας πως η προκλητική της συμπεριφορά φέρνει πιο κοντά τις κυρώσεις από μέρους της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τις εξελίξεις, καθώς η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προχωρεί σε μονομερείς ενέργειες και απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου με το «Ορούτς Ρέις» και τα Βαρώσια.

Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προκλητικη στάση Πετσα που έλεγε ότι ο Ερντογαν πάει σε αποκλιμάκωση και λίγες ώρες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ντορας Μπακογιάννη που κατακεραύνωναν όσους έλεγαν όχι στις κυρωσεις, φωτογραφίζοντας τον Κυριακο Μητσοτακη.

7E58A405 C268 4749 B643 AD9AC57293A6

https://twitter.com/jeronymoboss/status/1315930484791271424?s=21

Από ότι φαίνεται το Αιγαίο θα απολέσει την Αχίλλειον πτέρνα της κυβέρνησης Μητσοτακη καθώς η “πολιτισμένη” ως τωρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν θα γίνει για πολύ καιρό ακόμη ανεκτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ