Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, το σημιτικό ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιλογή Διαμαντοπούλου και Ντόκου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η έντονη δυσαρέσκεια στη δεξιά παράταξη. Ποια άλλα πρώην (;) πράσινα στελέχη είναι υποψήφια προς αξιοποίηση από τον Κυριάκο

Από το eidiseis.gr

Άνω κάτω κάνει Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ η επιλογή δυο σημιτικών στελεχών για δυο σημαντικότατες θέσεις, της Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψηφίας της χώρας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον ΟΟΣΑ και του Θάνου Ντόκου ως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού!

Η παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ένα ακόμα μήνυμα ότι ξεπερνιέται από τις επιλογές του Κυριάκου, με τα στελέχη της να θεωρούν ότι περιθωριοποιούνται, χωρίς στην παρούσα φάση της παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να μπορούν να αντιδράσουν. Τα περισσότερα, μάλιστα, από τα στελέχη που περιθωριοποιούνται, πιστά στην αντίληψη πως «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», αναμένουν μελλοντικές στιγμές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους!

Αντιθέτως, στη Χαριλάου Τρικούπη, έχει ξεσπάσει εμφύλιος, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αφήνει αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία! Ακόμα δε πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη αντί να αντιπαρατεθεί με τη Νέα Δημοκρατία που στην παρούσα φάση είναι αυτή που της λεηλατεί το χώρο, επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τον …ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά τοποθέτηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ για τη δήλωση Λοβέρδου περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία!

Άννα Διαμαντοπούλου και Θάνος Ντόκος, πάντως, έρχονται να τοποθετηθούν σε σειρά στελεχών που υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια σε κορυφαίες θέσεις-κάποια μάλιστα διεκδίκησαν και ηγετικές θέσεις- και που τώρα χρησιμοποιούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κυβερνητικές, κρατικές ή άλλες θέσεις!

Μεταξύ των ονομάτων που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Θοδωρής Λιβάνιος, η Άννα Στρατηνάκη, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, η Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πάνος Αλεξανδρής και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον κατάλογο αυτό προσθέτουν τόσο τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όσο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επιλέχθηκε χωρίς να δοθεί μια δεύτερη θητεία στον Προκόπη Παυλόπουλο!

Το δύσκολο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα σταματήσει στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Θάνο Ντόκο, αλλά προτίθεται να αξιοποιήσει και άλλα πρώην (;) στελέχη. Ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, για παράδειγμα, που απέφυγε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα στις τελευταίες εκλογές, αν και δεν έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, αποφεύγει επιμελώς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν προς μελλοντική αξιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Και δεν είναι ο μόνος!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ