Π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα…»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα…»

Του Ανδρέα Χριστοφόρου

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: «Αυτό που λείπει σήμερα(στην εποχή μας), είναι η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα απλότητα και ειλικρίνεια, αυτά δεν υπάρχουν.. Διότι μόλις ο άνθρωπος δει λίγο μέσα του, θα δει αμαρτίες, κακία, όπως λέει ο Χριστός. Εάν περιφρονήσει αυτήν την όραση, μη αποδεχόμενος την αμαρτολότητα(του), θα φτιάξει μέσα του την βάση για την υποκρισία. Εάν δεν την περιφρονήσει και προσπαθεί να διορθωθεί, μένει στην απλότητα και την ειλικρίνεια. Η απλότητα και η ειλικρίνεια μία μέρα ο Θεός θα βοηθήσει να γίνουν μετάνοια.»

https://www.youtube.com/watch?v=Il_iNYfgcMk&feature=emb_title

Απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, πτυχιούχου νομικής, στην Ημερίδα: «Τὸ μεγαλεῖο τῆς Μετανοίας στὴ ζωὴ τοῦ ἀνθρώπου» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Κατά την Ημερίδα και μετά από τον χαιρετισμό και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, διακεκριμένοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί αναφέρθηκαν με τις εισηγήσεις τους στο εν λόγω σημαντικό θέμα.

Πηγή αναδημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού:
 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Σταγόνες ἀπό τὸ ὕδωρ τὸ ζῶν
 
Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ