Ποινές Χρυσή Αυγή: Πόσα χρόνια θα μείνουν στην πραγματικότητα στη φυλακή οι καταδικασθέντες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακόινωθηκαν σήμερα οι ποινές για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και στους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Γιώργο Γερμενή και Ηλία Παναγιώταρο ενώ ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε δέκα έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα.

Αυτές είναι οι ποινές. Πόσο όμως θα μείνουν στην φυλακή; Συμφωνα με ποινικολόγους αυτή η ποινή κάθειρξης, εφόσον δεν αποφασιστεί αναστολή, συνεπάγεται ότι ο καταδικασθείς θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά το 1/3 της ποινής σε πραγματικές ημέρες φυλακής, ασχέτως με τα ημερομίσθια.

Δηλαδή, θα παραμείνει επί της ουσίας στη φυλακή για περίπου 4,5 χρόνια.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα εργασίας αντιστοιχεί σε δύο ημέρες φυλακή.

Ο Γιώργοσ Ρουπακιάς που του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθειρξη 10 ετών για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τέσσερα έτη για την παράνομη οπλοκατοχή και τέσσερα για παράνομη οπλοχρησία θα πρέπει να εκτίσει 16 χρόνια, λόγω της ισόβιας κάθειρξης.

Οι καταδικασθέντες, πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και εάν απορριφθεί το αίτημά τους, θα μπουν στη φυλακή και στην πορεία έχουν δικαίωμα να ζητήσουν με αυτοτελές αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 497 παράγραφος 7.

Με πληροφορίες από το enikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ