Γιώργος Καββαθάς: Κινδυνεύουν με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τα πράγματα δυσκολεύουν” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, επισημαίνοντας ότι καταγράφονται μεγάλα προβλήματα στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού εξαιτίας -μεταξύ άλλων- και της απότομης διακοπής της τουριστικής περιόδου λόγω των τοπικών lockdown.

“Δε σήκωσε ρολά περίπου το 10-15% των επιχειρήσεων εστίασης στους τουριστικούς προορισμούς. (…) Τώρα που κάνουμε ταμείο, τώρα θα δούμε όλα τα προβλήματα να βγαίνουν μπροστά μας, διότι υπάρχουν ήδη συσσωρευμένες υποχρεώσεις από τη μείωση του κύκλου των εργασιών των επιχειρήσεων και μη δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις, δηλαδή στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, στους προμηθευτές και στους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων. Παρά τη μείωση του ενοικίου στο 40% υπάρχει και μία δυσκολία για να πληρωθεί το 60%.” σημείωσε.

Στο α’ εξάμηνο του έτους, περίπου 120.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους, σύμφωνα όσα γνωστοποίησε ο κ. Καββαθάς, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ότι σε αυτό το νούμερο δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή. “Το β’ εξάμηνο προβλέπουμε 105.000 επιπλέον απολύσεις” υπογράμμισε.

“Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης. Χρειάζονται μέτρα στήριξης, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της Πολιτείας για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που επηρεάζει το ωράριο και τη δυναμικότητα των καταστημάτων”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ