23/09/2021

Οργή του Πούτιν για την μεγάλη Αλβανία: Μην τολμήσετε!

Οργισμένη ανακοίνωση της Ρωσίας, προειδοποιεί να σταματήσει κάθε σκέψη για δημιουργία μεγάλης Αλβανίας, έστω και για προετοιμασία τέτοιου σχεδίου!

Η Ελλάδα επιμένει να αφήνει την Αλβανία ανεξέλεγκτη, παρά τις δεκάδες προκλήσεις του αλβανικού κράτους εις βάρος της εθνικής μας μειονότητας, την συμμαχία στρατιωτική μάλιστα με την Τουρκία, τα βρώμικα σχέδια αλυτρωτισμού. Ευτυχώς μίλησε η Ρωσία.
Για τη Ρωσία, η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα πριν από 10 ημέρες και οι Σκοτεινές μεθοδεύσεις για κατάργηση συνόρων,  αποτελεί προκληση  καθώς παραπέμπει στο βρώμικο σχέδιο δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σχεδόν με τρόμο μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα την σκληρή παρέμβαση της Ρωσίας μέσω ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, η οποία καταδικάζει απερίφραστα την ιδέα της «μεγάλης Αλβανίας»! Μία παρέμβαση – κόλαφος εκεί που δεν το περίμενε κανένας. Η Αλβανία είχε μάθει να είναι το καλομαθημένο παιδί της Δύσης, να καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και να παριστάνει την μικρή Τουρκία, χωρίς κανένας να την εκπομπή. Ούτε καν η Ελλάδα, η οποία μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες τόσο από την σύμπραξη Αλβανίας – Τουρκίας όσο και από την πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας».

Μία βάρβαρη πολιτική που παραπέμπει στις μεθοδεύσεις του Ερντογάν και επιβουλεύεται ακόμα και ελληνικά εδάφη.

Εντέλει, παρενέβη επιτέλους η Ρωσία. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή.

«Οι προσπάθειες της Πρίστινα και των Τιράνων για την προώθηση της πολιτικής της «Μεγάλης Αλβανίας» απειλούν την ασφάλεια στα Βαλκάνια.
Τέτοιες δράσεις αποτελούν πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Υπάρχει μια αόριστη εντύπωση, παρά τον αμφίβολο και επικίνδυνο χαρακτήρα της «προσέγγισής» Αλβανίας – Κόσσοβου, ότι οι κυβερνήσεις των Τιράνων και της Πρίστινα συνεχίζουν να προωθούν την πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας», ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Πληροφορίες από το Βαλκανικό περισκόπιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ